Focaccia met bresaola, geroosterde perzik, feta en basilicum
Non spécifié
15 min
15 min
1 focaccia
Easy
Ingrediënten
- 200 g Soubry bloem voor volkoren brood
- 4 plakjes bresaola
- 100 g feta
- 150 ml water
- 2 perziken
- 10 g bakkersgist
- 25 g extra vierge olijfolie (+ 3 el om het brood mee te bestrijken)
- basilicumblaadjes
Bereiding:
- Doe de Soubry bloem voor volkoren brood in een mengkom samen met het water, het zout en de gist, die je eerst hebt opgelost in een klein beetje lauw water.
- Meng goed met een spatel en voeg olijfolie toe, kneed het geheel tot je een glad en homogeen deeg krijgt.
- Maak een bal van het deeg en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur in de kom, afgedekt met een schone handdoek.
- Kneed dan het deeg nogmaals gedurende een minuut. Vorm opnieuw een bal en laat het weer 1 uur rusten onder de handdoek.
- Maak ondertussen de geroosterde perziken. Was de perziken en snijd ze in partjes. Verwarm een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het schuimt. Bak de perziken ongeveer 5 minuten aan elke kant. Voeg 50 g suiker toe en bak verder tot de partjes zacht worden en een bruin kleurtje krijgen.
- Strek het deeg met je vingers uit op een bakplaat met bakpapier tot een ovaal van ongeveer 2 cm dik. Laat 2 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Duw met je vingers in het deeg om kleine kuiltjes te vormen. Giet olie in de kuiltjes en kwast de focaccia royaal in met olijfolie.
- Bak de focaccia in 15 à 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
- Haal de focaccia uit de oven en laat afkoelen. Garneer met verkruimelde feta, geroosterde perzikpartjes, bresaola en Provençaalse kruiden.
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.
soubry.be
LEES OOK:
Summer trip: naar de zon in Lapland
5 adressen voor de lekkerste ijskoffie in Brussel
Vegetarische Fish Sticks van Iglo: een lekkere kans om plantaardig te gaan
ads
ads