Je hebt vast wel eens van açai gehoord. Deze krachtige rode bes uit Zuid-Amerika, die vaak in poedervorm wordt verkocht, is de lieveling van veel foodbloggers. Op deze moederdag krijg je de kans om je mama te verwennen met deze superfood!
Wil je een ultragezond gebakje maken om haar te vieren en haar tegelijkertijd kennis laten maken met açai? Wel, Purasana biedt u een pakket aan dat alle 100% natuurlijke ingrediënten bevat die u nodig hebt om een heerlijke no-bake cheesecake te maken: kokosolie en -suiker, cacao, chiazaad, gedroogde bosbessen en veenbessen, en natuurlijk het beroemde gevriesdroogde biologische acaibessenpoeder. Ideaal in een kom, cake of smoothie. Dit poeder zit boordevol antioxidanten, vitamine E, vezels, calcium en goede vetten, waardoor het een waardevolle energieleverancier en bondgenoot voor de gezondheid is.
Over Purasana
Het Belgische merk Purasana heeft een jarenlange expertise op het gebied van gezondheid en voeding, en biedt hoogwaardige, veilige en doeltreffende natuurlijke en biologische producten aan. Hun formules zijn gecertificeerd door gekwalificeerde instanties, waaronder het Europees certificaat voor biologische productiemethode, Fairtrade en het Vegan Trademark Certificate. Met Purasana, help je je moeder om te kiezen voor een gezonder, groener en schoner leven.
No-bake Açai Cheesecake
Ingrediënten
Basis
- 250 gram speculaas
- 100 gram kokosolie, gesmolten
- 1 eetlepel cacaopoeder
Vulling
- 400 gram cottage cheese
- 10 gram acaipoeder
- 5 gram kokossuiker
Topping
- 150 gram bramen
- 1 eetlepel gezoete cacao nibs
- 1 theelepel chiazaad
- 1 eetlepel gedroogde bosbessen
- 1 eetlepel gedroogde cranberry’s
- Een paar takjes verse munt
Voorbereiding
Voor de basis
- Maal de speculaas fijn in een blender en meng met de gesmolten kokosolie en cacaopoeder.
- Neem een ronde springvorm en vet die in met een beetje kokosolie.
- Verdeel het speculaasdeeg over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
- Zet in de koelkast.
Voor de vulling
- Meng de cottage cheese met het acai poeder en de kokosbloesemsuiker.
- Verdeel het mengsel over de speculaasbodem en strijk glad met de achterkant van een lepel.
- Zet minstens 3 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om de kaas te laten opstijven.
- En om te eindigen: haal de cake uit de springvorm en werk af met bramen, cacaonibs, chiazaad, gedroogde bosbessen, gedroogde cranberry’s en een paar takjes verse munt.
Waag je kans en win een doos Purasana producten ter waarde van €85!
Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Purasana.
LEES OOK:
De Lekkerste adresjes voor een geslaagd uitje naar Hasselt
Focaccia met Bresaola, geroosterde perzik en basilicum
Wedstrijd: maak kans op de Samsung Galaxy Watch4 inclusief items van de Samsung x Arte collab