Recept: makkelijke carpaccio van Sint-Jakobsnoten met passievrucht

Geüpdatet op 28 juli 2022 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Margaux de Biollay Foto’s: Alexandre de Terwangne
  • Voorgerecht
  • 20 mn
  • 4 personen
  • Easy
Recept: makkelijke carpaccio van Sint-Jakobsnoten met passievrucht

In drie stappen een heerlijk, restaurantwaardig voorgerecht? Deze carpaccio van Sint-Jakobsvruchten van Margaux de Biollay moet je proberen!

Ingrediënten

  • 8 bevroren Sint-Jakobsnootjes
  • 2 passievruchten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snufje fleur de sel
  • Een snufje peper
  • Verse kruiden naar keuze (munt, basilicum, koriander...)

Bereiding

  1. Snijd de Sint-Jakobsnoten in flinterdunne schijfjes en schik ze op 4 borden. Laat ze ontdooien in de koelkast. (Als je de carpaccio maakt met bevroren sint-jakobsschelpen, kan je ze gemakkelijker snijden.)
  2. Maak ondertussen de dressing door de 2 passievruchten met de olijfolie te mengen. Verdeel de dressing met een borstel of lepel over de 4 borden.
  3. Werk de coquillecarpaccio af met een snufje fleur de sel, een beetje peper en kruiden naar keuze.

Het boek 'L'art de cuisiner simplement' van Margaux de Biollay, waaruit dit recept is overgenomen, is te koop via margauxdebiolley.com.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor