Recept: Rundstartaar met abrikozen en tuinbonen van Tero

Geüpdatet op 2 augustus 2022 Druk het recept af door Lore Ginneberge
  • Voorgerecht Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 1 h
  • 4 personen
  • Medium
Recept: Rundstartaar met abrikozen en tuinbonen van Tero

Chef Alessio Sanchez van Restaurant Tero deelt zijn versie van rundstartaar. Deel het gerecht samen met ander heerlijks met de hele tafel!

Ingrediënten

  • VOOR DE RUNDSTARTAAR
  • 400 g tâche noire van Salers rund  
  • 100 g geblancheerde tuinbonen
  • 3 verse biologische abrikozen
  • 10 cl biologische umeboshi-azijn 
  • een scheutje olijfolie  
  • 4 eetlepels gemalen geroosterde cashewnoten
  • 4 eetlepels gepofte rijst
  •  15 blaadjes citroenmelisse
  • 1 stengel groene ui
  • 1 limoen
  • VOOR DE ABRIKOZENKETCHUP
  • 250 g ontpitte verse bioabrikozen
  • 120 g rijstazijn
  • 55 g rietsuiker
  •  65 ml water

Bereiding

  1. Maak de abrikozenketchup. Doe alle ingrediënten in een pan zonder deksel. Laat op een laag vuurtje indikken tot het geheel stroperig wordt. Mix met de blender tot de ketchup mooi egaal en glad is. Breng op smaak met peper en zout. Plaats in de koelkast.
  2. Blancheer de tuinbonen 2 min in kokend water en dop ze om de fijne peul te verwijderen. Plaats de tuinbonen daarna in de koelkast.
  3. Rooster de cashewnoten 7 min op 180 °C. Laat ze afkoelen en vermorzel ze dan met een mes.
  4. Smeer een eetlepel abrikozenketchup op de bodem van de borden.
  5. Snij het rundvlees met een mes fijn tot tartaar.
  6.  Ontpit de abrikozen en snij ze met een mesje in plakjes. Hak de blaadjes citroenmelisse fijn.
  7. Doe de rundtartaar in een slakom en breng op smaak met olijfolie, umeboshi-azijn, geblancheerde tuinbonen, plakjes abrikoos, citroenmelisse en een flinke draai van de pepermolen.
  8. Strooi de gepofte rijst, de gemalen geroosterde cashewnoten en de fijngehakte groene ui als topping over je tartaar (een kleine eetlepel per bord).
  9. Aarzel niet om wat limoenzeste boven de borden te raspen om je tartaar extra aroma te geven. Opgelet, serveer meteen want de zuurtegraad van de azijn zal de tartaar koken.
Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor