Longanisa, een gerecht op basis van varkensworst, wordt in de Filipijnen gegeten met rijst en een ei of bij het ontbijt.
Ingrediënten
- 250 g varkensgehakt
- 2 theelepels grof zout
- 4 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel worcestersaus
- 4 g knoflook
- 4 theelepels maizena
- 4 theelepels sojasaus
- 2 theelepels kokosazijn
- 1 eetlepel water
- 2 theelepels olijfolie
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de longanisa in een mengkom.
- Maak worsten met je handen. Reken 50 g voor een miniworstje of 100 g voor een normale portie.
- Bak ze in een pan. Geef ze een mooi kleurtje, karamelliseer ze licht en plaats de porties van 50 g daarna 5 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Bij de porties van 100 g duurt de baktijd 8 min.