Pimp klassieke hummus met deze versie van Le Conteur door paprika toe te voegen. Serveer met pitabroodjes op je volgende feestje!
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 100 g gekookte kikkererwten
- 4 cl sherryazijn
- een halve koffielepel gemalen paprikapoeder
- ½ koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel zout
- 4 teentjes knoflook
- 10 cl olijfolie
- 220 g van rauwe tahin
Bereiding
- Leg de paprika’s een twintigtal minuten onder de grill van de oven en draai ze af en toe om. Intussen snij je de knoflook fijn en bak je die aan op een zacht vuurtje in een pan met olijfolie, tot hij zacht is. Zet opzij zodat de knoflook kan afkoelen.
- Was de paprika’s, haal de pitjes eruit, schil hem en snij hem in stukken. Leg de geschilde paprika met de olie en de rest van de ingrediënten (behalve de tahin) in een keukenrobot en meng tot je een egaal mengsel hebt.
- Giet de tahin er langzaam over uit en blijf mengen, zodat de hummus snel dikker wordt. Proef en werk af met peper, zout en indien nodig azijn.
ELLE ETEN TIP: Serveer met warme pitabroodjes en gegrilde amandelen zoals in Le Conteur.
ONTDEK OOK: 10 originele hummusrecepten om uit te proberen