Recept: paprikahummus van Le Conteur
Non spécifié
30 min
20 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- 100 g gekookte kikkererwten
- 4 cl sherryazijn
- een halve koffielepel gemalen paprikapoeder
- ½ koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel zout
- 4 teentjes knoflook
- 10 cl olijfolie
- 220 g van rauwe tahin
- Leg de paprika’s een twintigtal minuten onder de grill van de oven en draai ze af en toe om. Intussen snij je de knoflook fijn en bak je die aan op een zacht vuurtje in een pan met olijfolie, tot hij zacht is. Zet opzij zodat de knoflook kan afkoelen.
- Was de paprika’s, haal de pitjes eruit, schil hem en snij hem in stukken. Leg de geschilde paprika met de olie en de rest van de ingrediënten (behalve de tahin) in een keukenrobot en meng tot je een egaal mengsel hebt.
- Giet de tahin er langzaam over uit en blijf mengen, zodat de hummus snel dikker wordt. Proef en werk af met peper, zout en indien nodig azijn.
ELLE ETEN TIP: Serveer met warme pitabroodjes en gegrilde amandelen zoals in Le Conteur.
ONTDEK OOK: 10 originele hummusrecepten om uit te proberen
ads
Lore Ginneberge
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads