Food. Meringue cheesecake met frambozen
Non spécifié
40 min
40 min
6-8 personen
Medium
Ingrediënten
- 8 bolletjes van Carte d’Or Vanilleroomijs (200g/400ml)
- 60g boter;
- 200g gewassen frambozen,
- 12 houden voor de versiering;
- 8 kleine meringues;
- 150g koekjes
- 200g Ricotta
- 25g poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 90ml frambozen coulis
- Doe de koekjes in een keukenmachine en mix tot broodkruimels.
- Smelt de boter in een kleine kom in de magnetron. Voeg de koekkruimels met de gesmolten boter toe. Verdeel en druk het mengsel in een taartvorm met uitneembare bodem. Koel af.
- Schep de Carte d’Or Vanilleroomijs en plaats het in een grote kom. Verpletter het ijs met de achterkant van een lepel. Voeg de ricotta en het vanille-extract toe. Vervolgens de verpletterde meringue en de frambozen. Meng goed en verdeel het over de taartvorm met kruimels. Egaliseer het oppervlak met de achterkant van een lepel.
- Plaats in de diepvries gedurende 40 minuten.
- Verwijder de cheesecake van de taartvorm en snijd het in gelijke stukken.
- Besprenkel de stukken cheesecake met frambozencoulis en versier met frambozen.
ads
ads