Hoewel er voor veganisten en vegetariërs steeds meer keuze is in de hoofdstad, blijft Brussel bekend om een aantal steengoede vleesrestaurants. Onze top drie:

Colonel

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Colonel Brussels (@colonelbrussels)

Dit is de place to be voor wie houdt van gerijpt vlees, goddelijke frietjes en duivelse sausjes. Kortom: smullen in een supergezellige sfeer. Zin in foodsharing? Kies dan voor de overheerlijke charcuterieplanken. Een belangrijke tip: zorg dat je lang genoeg op voorhand reserveert!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Colonel Brussels (@colonelbrussels)

Info

Colonel Louise 
Jean Stasstraat 24, 1060 Sint-Gillis. 
Van dinsdag tot zaterdag van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 22 u.
+32 2 538 57 36
Online reserveren mogelijk. 

Colonel Fort Jaco
Waterloosesteenweg 1405, 1180 Ukkel
Van dinsdag tot vrijdag van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 22 u., op zaterdag van 12.30 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 22 u. en op zondag van 12.30 u. tot 14 u. en van 18.30 u. tot 21.30 u.
+32 2 733 42 24
Online reserveren mogelijk.

www.colonelbrussels.com

La Meute

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Meute (@restaurant.lameute)

Hier komen we voor de beknopte menukaart met lekker mals vlees, de veggieopties, de goed gekozen en geweldige natuurwijnen en het ambachtelijk gebrouwen bier. Opgelet! Reserveren is alleen mogelijk in de zaak in Ukkel. Wie La Meute Flagey wil proberen, moet dus een goede dag weten uit te kiezen!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Meute (@restaurant.lameute)

Info

La Meute Saint-Job
Sint-Jobsplein 37, 1180 Ukkel.
Van maandag tot donderdag en op zondag van 19 u. tot 22 u. en op vrijdag en zaterdag van 19 u. tot 22.30 u.
+32 2 770 23 20

Online reserveren mogelijk.

La Meute Flagey

Lesbroussartstraat 6, 1050 Elsene.
Van maandag tot donderdag en op zondag van 19 u. tot 22 u. en op vrijdag en zaterdag van 19 u. tot 22.30 u.
+32 2 479 71 63

Bar À Tartare

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Hotel Amigo (@hotelamigobrussels)

Op deze plek zijn we getuige van de exclusieve en 100% Belgische samenwerking tussen Hotel Amigo en Dierendonck. En dan is er natuurlijk ook de kwaliteit van het vlees: met het mes gesneden tartaar. Bar A staat bekend om zijn typisch Belgische sfeer én omdat het de beste plaatselijke producenten in het zonnetje zet. Sinds 1 oktober is er nu ook de Bar A Tartare, die kwaliteit en perfectie hoog in het vaandel draagt. Waar mogen we ons aan verwachten? Aan tartaar natuurlijk. Die proeven we via drie gerechten van het beroemde Koksijdse sterrenrestaurant Carcasse.

Info

Bar À Tartare
Amigostraat 1/3, 1000 Brussel
+32 2 547 47 47

LEES OOK