Knapperig van buiten en zacht van binnen, deze gefrituurde beignets met groentevulling zijn zo gemakkelijk te maken en heerlijk met een munt-yoghurtsaus.
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 grote courgette
- 125 g kikkererwtenmeel
- 1/4 theelepel kurkumapoeder
- 1/4 theelepel rode chilipoeder
- 1/2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (het is beter als u de komijnzaadjes fijnmaakt)
- 1 snufje baking soda
- 1 theelepel zeezout
- 180 ml spuitwater
- 1 liter frituurolie
Bereiding
- Mix in een middelgrote kom alle droge ingrediënten samen: kikkererwtenmeel, kruiden, baking soda en zout. Giet er dan het bruiswater bij en klop tot een vrij dik beslag.
- Snij de groenten schuin in lange plakken van 1 à 1 cm dik. Verhit minstens 6 cm olie in een middelgrote pan.
- Doop de aubergine- en courgetteplakken in het beslag: ze moeten goed bedekt zijn.
- Controleer of de bakolie de juiste temperatuur heeft door er voorzichtig een plakje groente in te dopen. Als de olie heet is, zal de groenteschijf onmiddellijk naar de oppervlakte stijgen en zal de olie opborrelen.
- Leg 2 of 3 plakjes groente tegelijk in de olie. Bak ze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip: Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals bloemkool en in kleine stukjes gesneden rode paprika's
Over het boek
Om het hele jaar door wat zonneschijn op je bord te brengen, is er het nieuwe boek van Simona El-Harar, de chef van restaurant Kitchen 151 in Elsene. Onder de simpele titel 'Streetfood' (uitgegeven door Racine in het Frans en Lannoo in het Engels) staat het boek vol recepten uit Israël, Jemen, Turkije, Irak, Tunesië en Marokko. Lekkere bereidingen ver van de traditionele hamburgers en hotdogs, eerder kleine gerechten met uitstekende producten die je lekker met je handen kunt eten, ver van de perfecte plaatjes die je op sociale media ziet.
LEES OOK: de beste adresjes voor een stijlvolle apero in Brussel