Chef Simona El-Harar deelt haar variatie op ceviche van makreel met pittige rode pepers. Een licht en gezond recept om te delen dat smaakt naar de zon en de zee.
Ingrediënten
- 2 zeer verse middelgrote makreelfilets
- 1 middelgrote rode ui
- 2 middelgrote rode pepers
- sap van 3 limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel fleur de sel
- Een paar blaadjes verse Thaise basilicum (of gewone basilicum)
Bereiding
- Vraag uw visboer de makreel te fileren en de huid te verwijderen. Snijd de filets in kleine blokjes.
- Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de pepers fijn.
- Schik de vis op een serveerschaal en versier elk stuk met een schijfje rode ui en een pepertje.
- Besprenkel met limoensap en olijfolie. Bestrooi met fleur de sel en werk af met een blaadje basilicum.
- Zet 15 tot 20 minuten in de koelkast voor het opdienen.
Over het boek
Om het hele jaar door wat zonneschijn op je bord te brengen, is er het nieuwe boek van Simona El-Harar, de chef van restaurant Kitchen 151 in Elsene. Onder de simpele titel 'Streetfood' (uitgegeven door Racine in het Frans en Lannoo in het Engels) staat het boek vol recepten uit Israël, Jemen, Turkije, Irak, Tunesië en Marokko. Lekkere bereidingen ver van de traditionele hamburgers en hotdogs, eerder kleine gerechten met uitstekende producten die je lekker met je handen kunt eten, ver van de perfecte plaatjes die je op sociale media ziet.
MEER LEKKERS UIT DE ZEE