Knapperig van buiten, zacht van binnen, deze ronde broodjes met een gat in het midden zijn bekend over de hele wereld. Er zijn twee grote klassiekers: de New York bagel en de Montreal bagel.

Gelukkig hoef je niet zo ver te gaan om ze te proeven! We hebben ons eigen recept bedacht, gemaakt met ingrediënten van topkwaliteit. Voor dit recept maken we gebruik van de Soubry Mix voor Donker brood (9-granen) die garant staat voor perfect bakwerk. Deze bloem, gemalen in de Belgische molens, is rijk aan eiwitten en geeft je bagel de perfecte kruimstructuur en een mooie gouden korst. Deze bagels smaken zowel zonder of met beleg!

INGREDIENTEN:

3 personen / voorbereidingstijd: 35 min / kooktijd: 20 min / rusttijd: 40 min

Voor de bagel:

500 gram Soubry Mix voor Donker brood (9-granen)
350 ml lauw water
15 g verse bakkersgist
5 ml olijfolie
2 theelepels zout
1 theelepel suiker
4 el sesamzaad
1 el bicarbonate

Voor het beleg op de bagel:

200 g voorgekookte bieten
150 g verse kaas met kruiden
150 g verse geitenkaas
160 g mortadella
50 g pistachenoten
50 g gedroogde veenbessen
50 g pecannoten
60 g babygroenten
3 eetlepels honing

VOORBEREIDING:

  1. Meng in een kom de Soubry Mix voor Donker brood (9-granen), suiker en zout. Verdun de verse gist in een kom met 50 ml lauw water. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de verdunde gist, het resterende lauwe water en de olijfolie in.
  2. Kneed het deeg met een houten lepel tot het zacht en glad is. Vorm er een bol mee. Dek de kom af met een schone handdoek en laat het deeg 40 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Verwarm je oven voor op 200°C.
  4. Ontgas het deeg en verdeel het in 6 bollen van gelijk gewicht.
  5. Vorm de bollen tot een bagel. Plaats dan je wijsvinger in het midden en prik een gaatje in de bol. Herhaal dit met de andere 5 bagels.
  6. Breng een pan water met het bicarbonate aan de kook om de bagels te pocheren. Dompel de bagels ongeveer 1 minuut in het water. Haal ze eruit en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  7. Besprenkel de bagels met sesamzaad en zet ze 15 tot 20 minuten in de oven.
  8. Haal de bagels uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen.
  9. Geniet ze warm of koud met wat je maar wilt. Wij besloten sommige te beleggen met geitenkaas, in blokjes gesneden bieten, pecannoten, gedroogde veenbessen en honing, en anderen met bologna, babygroenten en pistachenoten op een bedje van verse kruidenkaas.

Smakelijk!

Bagel

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.

www.soubry.be/nl/

 

Lees ook:

Er is een Princess Diaries 3 in de maak! Dit is wat we weten

Welzijn ten dienste van collectieve intelligentie: de ingrediënten van creativiteit in het bedrijfsleven

10 superromantische date-ideeën voor een zwoele herfst en winter