Geen krak in de keuken? Helaas pindakaas! Of net niet, want met dit populaire broodbeleg maak je in een handomdraai de lekkerste zoete snacks.
Boters op basis van oliezaden vinden geleidelijk hun weg naar onze (koel)kast. De populairste is ongetwijfeld pindakaas, oorspronkelijk ontwikkeld in Canada maar ook in de Lage Landen enorm gewaardeerd voor zijn voedingswaarde. Het Belgische voedingsmerk Turtle stelde drie recepten samen voor zoete én gezonde snacks op basis van haar biologische pindakaas.
De recepten
No bake peanut butter bars
Makkelijk mee te nemen als tussendoortje, op kantoor of in de speeltuin.
Bereiding:
- Meng in een kom 200 g Pindakaas Smooth en 110 g ahornsiroop. Voeg 150 g kokosmeel toe en meng tot een gladde massa.
- Druk dit mengsel in een met bakpapier beklede vorm.
- Laat opstijven in de vriezer.
Rijstcake van pindakaas en chocolade
De nieuwe trendy toast op sociale media.
Bereiding:
- Smeer Pindakaas Smooth op een rijst (of maïs)koek.
- Smelt de pure chocolade en lepel een flinke laag op de koek.
- Verdeel gelijkmatig en bestrooi met fleur de sel.
- Laat 5 minuten uitharden in de vriezer.
Dadels met pindakaasvulling
Kleine gourmetbommetjes om energie en eiwitten te tanken.
Bereiding:
- Snijd de dadels in de lengte doormidden en verwijder de pit.
- Vul ze één voor één met pindakaas met een hoog eiwitgehalte.
- Bestrooi met gemalen noten of granola.
Ochtendplezier
En voor de diehardfans heeft Turtle zonet een nieuw recept onthuld voor ontbijtgranen gevuld met pindakaas. Laag in suiker, veganistisch, glutenvrij én rijk aan vezels: ideaal om jezelf te trakteren op een verwenmoment zonder schuldgevoel!
Meer info op turtlecereals.com