Makkelijk en snel, dit recept draait rond comfort. Er gaat niets boven een eenvoudige maaltijd om de week goed in te zetten.
Ingrediënten
- 500 g penne
- 1 ui in blokjes
- 1/2 butternutpompoen gepeld en in blokjes
- 375 ml kippenbouillon
- 125 ml room
- 50 g parmezaan
- peper en zout
Bereiding
- Kook de penne in een pot water met een snufje zout. Verhit ondertussen in een andere pan een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Kook de uien tot ze glazig zijn, voeg de in blokjes gesneden butternut toe en kook 5 tot 6 minuten. Voordat de penne gaar is, een deel van het kookwater verwijderen en opzij zetten. Als de penne gaar is, laat je hem uitlekken.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan met de uien en de in blokjes gesneden butternut, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 8 tot 10 minuten sudderen. Controleer of de blokjes butternut gaar zijn (ze zijn gaar als ze van de vork vallen). Zet wat opzij.
- Voeg de room en de Parmezaanse kaas, zout en peper toe en meng goed. Maak met de staafmixer een gladde saus.
- Roer de penne door de saus en voeg een beetje kookwater toe. Goed mengen en op laag vuur nog 1 minuut laten koken. Dresseer het bord en voeg nog enkele blokjes butternut toe. Smakelijk!