Een slow cooking gerecht dat gezond én veggie is. Deze geroosterde pompoen vraagt iets meer tijd, maar is o zo lekker tijdens een koude winterdag.
Ingrediënten
- 1 kleine butternut
- een snufje komijn
- 60 g quinoa
- 120 g geitenkaas
- een 6-tal kerstomaatjes, in stukjes
- 4 el granaatappelpitten
- 2 el pompoenpitten
- verse bladpeterselie of koriander
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Schrob de pompoen schoon en snijd middendoor in de lengte met een scherp keukenmes. Verwijderd vervolgens de pitten. Maak kruiselingse inkervingen met een scherp mes in het vruchtvlees. Besprenkel de pompoenhelften met olijfolie en kruid met peper, zout en de komijn.
- Rooster 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kook de quinoa gaar in groentebouillon.
- Meng de quinoa met de geitenkaas, de tomaatjes en een scheutje olijfolie. Kruid af met peper.
- Haal de pompoenhelften uit de oven. Schep er de vulling over en zet nog 10 minuten in de oven.
- Werk af met de granaatappelpitten, de pompoenpitten en de verse koriander of bladpeterselie.
Dit lekkere recept komt uit het boek 'Framily Food' van Sandra Bekkari.
Meer informatie over het hele kookboek vind je hier terug.