Recept: Scandinavisch stoofpotje van paddenstoelen

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

15 min

Nombre de personnes

2

Niveau de difficulté

Easy

Recept: Scandinavisch stoofpotje van paddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150g witte snelkookrijst
  • 300g kastanjechampignons
  • 200g doperwten
  • 65ml crème fraîche
  • 5 takjes verse tijm
  • 25g hazelnoten
  • Purple kers
  • 200ml bouillon
  • 1 el bloem
  • 2 el olie
  • Peper en zout
  1. Breng een pan met water en een snuifje zout aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet de pan afgedekt aan de kant.
  2. Pel de ui en snij in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de champignons mee op een middelhoog vuur. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm mee. Bestrooi met de bloem en bak even mee. Voeg de bouillon en de crème fraîche toe, roer goed tot een sausje en laat zachtjes pruttelen. Rits de tijm van de takjes en strooi over de saus.
  4. Hak de hazelnoten grof. Verhit olie in een droge bakpan en rooster de hazelnoten lichtbruin.
  5. Serveer de rijst met de paddenstoelenroomsaus en strooi de gehakte hazelnoten er overheen. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en werk af met purple kers.

Fan van dit gerecht? Dan ga je de andere recepten bedacht door EXKi-kok Frank Fol ook geweldig vinden. De Vlaamse chef bedenkt al meer dan 20 jaar gezonde gerechten voor de keten. Ekomenu, het concept van maaltijdboxen, is het resultaat van hun nieuwste samenwerking. De EXKi-maaltijdbox bevat gerechten rond een vijftiental thema’s, gaande van vegan tot glutenvrij tot voor het gezin of razendsnel klaar. Hoe het werkt? Je selecteert je aantal gewenste maaltijden, wacht de thuislevering af en volgt de recepten om in een handomdraai een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te toveren.

ads

ads