Recept: vegan groentelasagna met cashew bechamelsaus

Geüpdatet op 13 januari 2023 Druk het recept af door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Maarten van Meerbeeck
  • Lunch/Diner
  • 10 mn
  • 35 mn
  • 4 personen
  • Easy
Recept: vegan groentelasagna met cashew bechamelsaus

Lasagna op maandag? Dat smaakt altijd. Deze vegan versie met cashewbechamel moet je zeker eens uitproberen! Hij smaakt rijkelijk naar kruiden en is heerlijk kaasachtig.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 3 aubergines, in de lengte in plakken van 0,5 cm
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 2 el Italiaanse kruidenmix
  • 400 ml passata
  • 1 el groentebouillonpasta
  • 150 g verse spinazie
  • 75 g cashewnoten
  • 220 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 el maïzena
  • 1/2 el groentebouillonpasta
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 200 g lasagnevellen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de cashewnoten minstens 15 minuten in heet water weken en spoel goed af.
  3. Neem een antikleefpan en verwarm 1 el olijfolie en gril de aubergineplakken met een beetje zeezout tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn.
  4. Stoof in een kookpot met 1 el olijfolie de ui goudbruin. Voeg nadien de look en champignons hieraan toe en stoof verder tot ze bruin zijn. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en laat nog 1 minuut stoven.
  5. Voeg  de passata en groentebouillonpasta toe en laat het geheel 5 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  6. Voeg tijdens de laatste minuut de verse spinazie toe en laat slinken.
  7. Maak nu de cashewbechamel: mix de geweekte cashewnoten, de amandelmelk, de maïzena, de groentebouillonpasta, de nootmuskaat en het uienpoeder in een blender tot een gladde massa.
  8. Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/4 passata met groenten en leg hierop een laag lasagnevellen. Bedek daarna met 1/4 van de cashewbechamel en leg daarop een laag gegrilde auberginevellen. Herhaal dit 2 à 3 keer. Eindigen doe je met een genereuze portie van de cashewbechamel.
  9. Plaats de schaal 35 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Over het kookboek 'Humbly by Morgane'

Dit recept komt uit het boek 'Dinner served' van de Belgische foodblogster Morgane Van Marcke. Dit boek is niet enkel een recepten boordevol plantaardige gerechten, het toont je ook de leukste ideeën om een diner met vrienden of familie te organiseren. Meer info over Morgane's gerechten vind je op haar digitaal platform Humbly by Morgane.

'Dinner Served' kost 24,99 euro en telt 159 pagina's. Meer info over het boek vind je hier terug.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor