Recept: yoghurtcake met blauwe bessen
Non spécifié
10 min
60 min
10 personen
Easy
Ingrediënten
- 150 g gesmolten boter
- 220 g suiker
- 2 eieren
- 140 g Griekse yoghurt
- 1 el citroenzeste
- 1 tl vanille-extract
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g blauwe bessen + wat extra voor versiering
- poedersuiker voor de afwerking
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenzeste en het vanille-extract in een kom.Voeg het bakmeel toe en mix alles goed.
- Doe de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een rechthoekige cakevorm (die van ons meet 22 x 8 cm x 7 cm). Vergeet je bakpapier er niet in te leggen. Strijk de bovenkant van het mengsel glad met een spatel en bak de cake voor ongeveer een uur of tot het goed gaar is. Dit kan je testen door in het midden van je cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is je cake gaar.
- Laat je cake eerst tien minuten in de vorm afkoelen voor je hem omkeert om op een plateau volledig af te koelen.
- Versier je cake nog met wat extra zwarte bessen en vernevel de poedersuiker erbovenop.
ads
ads