Recept: Buffalo hot wings van bloemkool

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

40 min

Nombre de personnes

4

Niveau de difficulté

Easy

Recept: Buffalo hot wings van bloemkool

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 100 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 200 ml karnemelk
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1 flesje buffalo hot sauce
  • 50 g Griekse yoghurt
  • verse bieslook fijngehakt
  • verse peterselie fijngehakt
  • 1 tl citroensap
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, reinig ze en dep ze nadien droog.
  3. Meng in een kom de bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de karnemelk  in een kom en klop het geheel op totdat dit een beslag wordt.
  4. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en verspreid deze over de bakplaat.
  5. Bak ze vervolgens 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze om en bak ze nog eens 20 minuten.
  6. Doe de boter en de Buffalo hot sauce in een pannetje en verwarm dit even op het vuur.
  7. Wentel de bloemkoolroosjes door de Buffalo hot sauce zodra ze uit de oven komen.
  8. Maak ten slotte de yoghurtdipsaus door alle ingrediënten bij elkaar te mengen en serveer deze bij de Buffalo hot wings van bloemkool. Voor een volledig vegan versie van het recept kan je de boter, de melk en de yoghurt door een plantaardige variant vervangen.

ads

ads