Bij ijzige temperaturen buiten horen lekkere gerechten met pit binnenshuis! Vandaag op het menu: Buffalo hot wings van bloemkool met een frisse yoghurtdipsaus. Een gezellig gerecht dat je kan serveren als side dish maar ook een overheerlijke snack is bij het bingen van een nieuwe reeks of film!
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 100 g bloem
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 200 ml karnemelk
- 30 g ongezouten roomboter
- 1 flesje buffalo hot sauce
- 50 g Griekse yoghurt
- verse bieslook fijngehakt
- verse peterselie fijngehakt
- 1 tl citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Snijd de bloemkool in roosjes, reinig ze en dep ze nadien droog.
- Meng in een kom de bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de karnemelk in een kom en klop het geheel op totdat dit een beslag wordt.
- Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en verspreid deze over de bakplaat.
- Bak ze vervolgens 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze om en bak ze nog eens 20 minuten.
- Doe de boter en de Buffalo hot sauce in een pannetje en verwarm dit even op het vuur.
- Wentel de bloemkoolroosjes door de Buffalo hot sauce zodra ze uit de oven komen.
- Maak ten slotte de yoghurtdipsaus door alle ingrediënten bij elkaar te mengen en serveer deze bij de Buffalo hot wings van bloemkool. Voor een volledig vegan versie van het recept kan je de boter, de melk en de yoghurt door een plantaardige variant vervangen.