Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok
Non spécifié
5 min
10 min
2 porties
Beginner
Ingrediënten
- 6 mini-komkommers (liefst Perzische)
- zout (om het water uit de komkommers te halen)
- 1 el sojasaus
- knoflook (fijngehakt)
- 1 el rijstazijn
- pikante olie (chili)
- 2 el sesamolie
- bruine suiker
- sesamzaad
- bosui (fijn versneden)
- Strooi zout over de komkommers en masseer ze zachtjes in. Laat de komkommers 5 minuten à 10 minuten in het zout weken. Doe het echter niet langer dan 10 minuten, anders gaan ze kapot. Spoel minstens 3-4 keer met koud water om het zout volledig te verwijderen. Zeef en zet apart.
- Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de saus: de sojasaus, de knoflook, de rijstazijn, de chili-olie, de bruine suiker en de sesamolie.
- Snij de komkommers in spiraalvorm door ze aan één kant diagonale incisies (van 45°) te geven, en aan de andere kant horizontale incisies. In deze video zie je hoe:<
@herbifoods SPIRAL CUCUMBER SALAD 🥒 absolutely addictive! #easyrecipes #chinesefood #veganfood ♬ Beving: Ala – Joep Beving - Giet de saus over de komkommers en besprenkel met de sesamzaadjes en bosui.
ads
ads