Recept: de gehypete Aziatische komkommersalade van TikTok

Ingrediรซnten
- 6 mini-komkommers (liefst Perzische)
- zout (om het water uit de komkommers te halen)
- 1 el sojasaus
- knoflook (fijngehakt)
- 1 el rijstazijn
- pikante olie (chili)
- 2 el sesamolie
- bruine suiker
- sesamzaad
- bosui (fijn versneden)
- Strooi zout over de komkommers en masseer ze zachtjes in. Laat de komkommers 5 minuten ร 10 minuten in het zout weken. Doe het echter niet langer dan 10 minuten, anders gaan ze kapot. Spoel minstens 3-4 keer met koud water om het zout volledig te verwijderen. Zeef en zet apart.
- Meng in een aparte kom de ingrediรซnten voor de saus: de sojasaus, de knoflook, de rijstazijn, de chili-olie, de bruine suiker en de sesamolie.
- Snij de komkommers in spiraalvorm door ze aan รฉรฉn kant diagonale incisies (van 45ยฐ) te geven, en aan de andere kant horizontale incisies. In deze video zie je hoe:<
Watch on TikTok
- Giet de saus over de komkommers en besprenkel met de sesamzaadjes en bosui.
ads
ads