Recept: Avgolemono, de traditionele Griekse maaltijdsoep
Non spécifié
10 min
20 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 5 kopjes kippenbouillon
- 1 kopje water
- 450 g kip (in stukjes)
- 3 el citroensap
- 3 eieren
- zout
- peterselie
- een half kopje Orzo (Griekse rijst)
- Fruit de fijngehakte ui in een steelpan waarin je olijfolie hebt opgewarmd. Doe dit zo’n 4 à 5 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de kippenbouillon en het water toe en zet het op een zacht vuurtje zodat je bouillon rustig kan sudderen. Voeg na 5-tal minuten de Orzo (Griekse rijst) en de kip toe.
- Laat het geheel gedurende 5 à 8 minuten sudderen en kruid daarna met een beetje zout bij.
- In een aparte kom kluts je de eieren. Terwijl je ze goed blijft klutsen voeg je het citroensap toe. Blijf dit mengsel goed roeren terwijl je een lepel van de warme bouillon erbij giet. Blijf goed roeren en voeg nogmaals 1 eetlepel bouillon toe. De bedoeling is om het ei-citroenmengsel te temperen vooraleer je het toevoegt aan de soep.
- Zet het vuur af en roer de soep goed door terwijl je het getemperde ei-/citroenmengsel erbij giet. Garneer met fijngehakte peterselie en een schijfje citroen, en dien deze overheerlijke Avgolemono onmiddellijk op.
ads
ads