Pasta: 3 lekkere en gezellige recepten

Gepubliceerd op 28 maart 2023 door ELLE Partner Foto’s: Eloïse Jennes - Recepten : Marie Gourmandise
Pasta: 3 lekkere en gezellige recepten

Goed eten is vooral een kwestie van de juiste keuzes maken en de juiste producten kiezen. Ontdek onze 3 pasta recepten die elke smaakpapil zullen bekoren. Buon appetito!

Verse, lokale en seizoensgebonden producten geven je gerechten alle smaak. En die heerlijke smaak en textuur krijgen nog een extraatje met Soubry "Al Dente" pasta. Soubry pasta wordt met passie en vakmanschap gemaakt op basis van streng geselecteerde harde tarwe of spelt van de beste kwaliteit, zodat je recept optimaal tot zijn recht komt.

Penne met zongedroogde tomaten en burrata

4 pers. - Bereidingstijd: 20 min - Kooktijd: 25 min

Ingredienten

  • 500 g Soubry Al Dente Penne rigate
  • 700 ml passata
  • 1 blik geplette tomaten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml room
  • ½ bosje basilicum
  • 50 g rucola
  • 1 bakje champignons
  • 1 bol burrata
  • olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. Snijd de ui, champignons en knoflook. Fruit in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de passata, geplette tomaten, room, zout en peper toe en laat 10 minuten op een zeer laag vuur sudderen.
  2. Hak ondertussen de basilicum fijn en bewaar een paar blaadjes voor de versiering. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
  3. Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de penne rigate erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 8 minuten koken.
  4. Laat de penne uitlekken zodra ze "al dente" gekookt zijn en giet ze in de pan met de gehakte basilicum. Roer om op een laag vuur totdat de pasta de saus heeft opgenomen.
  5. Dresseer de borden. Voeg de zongedroogde tomaten, rucola, enkele blaadjes basilicum en 1/4 van de burrata per bord toe.

Spaghetti carbonara met butternut

4 pers. - Bereidingstijd: 20 min - Kooktijd: 45 min

Ingredienten

  • 500 g Soubry Al Dente Spaghetti fijn
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 1 bol knoflook
  • 4 plakjes spek
  • 1 el mascarpone
  • 100 g geraspte parmezaan + een paar schilfers voor de versiering
  • 10 plakjes spek
  • 2 takjes verse salie
  • olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de butternut doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de top van de bol knoflook af. Leg de pompoen en de knoflook in een ovenschaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, zout en peper. Leg een paar takjes salie op elk stuk pompoen en draai de stukken vervolgens om op de bakplaat. Draai ook de knoflook om. Laat ongeveer 35 minuten garen.
  3. Bak de plakjes spek. Laat ze afkoelen en plet ze met een mes.
  4. Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de spaghetti erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 5 minuten koken.
  5. Laat de spaghetti uitlekken zodra hij "al dente" gekookt is. Bewaar 3 pollepels kookvocht.
  6. Haal de butternut en de knoflook uit de oven. Doe het vruchtvlees, de uitgeperste knoflook, de mascarpone, een scheutje olijfolie en 1 pollepel kookwater, zout en peper in een blender. Mix tot je de gewenste consistentie krijgt en voeg indien nodig meer kookvocht toe.
  7. Giet de saus, parmezaan, spek (bewaar wat voor de versiering) en spaghetti in een braadpan. Roer om op een laag vuur tot de spaghetti de saus heeft opgenomen.
  8. Dresseer de borden, voeg wat parmezaanschilfers en enkele spekjes toe.

Speltspaghetti vongole

4 pers. - Bereidingstijd: 20 min - Kooktijd: 15 min

Ingredienten

  • 500 g Soubry Spelt Spaghetti fijn
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ bosje platte peterselie
  • 1,5 kg vongole of tapijtschelpen
  • ½ glas witte wijn
  • 1 Spaanse peper (optioneel)
  • olijfolie
  • zout en peper

Voorbereiding

  1. Spoel de vongole en doe ze in een kom. Voeg een halve theelepel zout toe en giet er koud water op tot ze onderstaan. Herhaal 3 keer tot het water helder is. Spoel opnieuw en laat uitlekken.
  2. Hak de peterselie en 2 teentjes knoflook zeer fijn. Zet apart in een kom.
  3. Fruit in een grote diepe koekenpan de resterende geperste knoflook met de Spaanse peper en een lepeltje peterselie.
  4. Voeg de vongole toe, besprenkel met de witte wijn, dek af en laat ongeveer 10 minuten koken terwijl je af en toe roert, tot alle vongole opengaan. Verwijder aan het eind van de kooktijd de vongole die niet opengaan. Die zijn niet eetbaar.
  5. Haal de vongole uit de pan zodra ze gaar zijn. Filter het kookvocht met een fijne zeef. Giet het kookvocht terug in de pan en kook nog 5 minuten, tot het met een derde is ingekookt. Zet opzij.
  6. Verwijder intussen de schelpen van de vongole en bewaar er enkele met hun schelp als versiering.
  7. Breng tegelijkertijd in een hoge pan een grote hoeveelheid water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt en giet vervolgens de spaghetti erbij. Roer snel om met een houten lepel en laat 5 minuten koken.
  8. Laat de spaghetti uitlekken zodra hij "al dente" gekookt is en giet hem in de pan met het kookvocht van de vongole.
  9. Roer om op een laag vuur tot de spaghetti in het kookvocht is gedrenkt, voeg alle vongole en de resterende gehakte knoflook en peterselie toe. Meng alles een paar seconden op een laag vuur, voeg een draai versgemalen peper en een drupje olijfolie toe en dien onmiddellijk op.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Soubry.
Soubry.be

LEES OOK:
Recept : Zelfgemaakte bagels 9-granen
Le Creuset pakt uit met nieuwe collectie in levendige tint Azure
Dit is je teken om deel te nemen aan de Bold Woman Award 2023!