3 recepten voor de perfecte paasbrunch

Gepubliceerd op 30 maart 2023 door ELLE Partner
3 recepten voor de perfecte paasbrunch ©Dualit

Het is bijna Pasen: het perfecte excuus om gezellig samen te zijn met familie en lekker veel paaseitjes te snoepen. Organiseer jij dit jaar een paasbrunch voor je familie of framily? Ontdek dan onze recepten met als codewoord ‘heerlijk gemakkelijk’.

Inspiratie voor onze brunchrecepten halen we bij Dualit (Bodart & Co). Het Britse merk staat immers bekend om zijn broodroosters, waterkokers, koffietoestellen en ander keukengerei van topkwaliteit. De brunchspecialist bij uitstek dus! Ontdek hieronder drie lekkere recepten voor een paasbrunch die je met behulp van de Dualit (Bodart & Co) keukentools in een handomdraai bereidt. 

1. Warme chocolademelk paaseditie

Ingrediënten

75 g holle chocolade eieren
2 el mini marshmallows
2 el heet water
6 kleine gekleurde eitjes
1 chocoladefiguurtje
125ml koude melk
1 bus slagroom
2 tl cacaopoeder

Tools

Bij het bereiden van de warme chocolademelk gebruiken we de snoerloze Dualit Melkopschuimer (€75). Deze produceert in slechts 2 minuten warme, opgeschuimde of koude melk. Dat maakt van de melkopschuimer het ideale geheime wapen bij de bereiding van warme chocolademelk, cappuccino’s en lattes. Bovendien is de klopper uitneembaar en dus gemakkelijk schoon te maken. 

Bereiding

  1. Meng het cacaopoeder en het hete water in een grote koffiekop tot een homogeen geheel.
  2. Breek het chocolade-ei in stukjes en doe deze in het kopje.
  3. Giet de koude melk in je Dualit melkopschuimer en druk één keer voor de opschuimfunctie.
  4. Zet de kop 40 seconden in de magnetron en haal hem er weer uit. 
  5. Giet de opgeschuimde melk erin en roer.
  6. Werk af met een torentje slagroom.
  7. Versier met de kleine gekleurde eieren, de resterende marshmallows en het chocoladefiguurtje. Enjoy!

 

2. Luchtige pancakes met karnemelk

Ingrediënten

75 g havermout
600 ml karnemelk
100 g bloem
60 g volkorenmeel
2 el basterdsuiker
1 tl gemalen kaneel
1 tl zuiveringszout
1 tl bakpoeder
1/4 tl zeezout
2 eieren
2 eetlepels plantaardige olie (en extra voor het koken)

Tools

Voor de bereiding van de luchtige pancakes met karnemelk schakelen we de Dualit Handmixer in (€109). Deze compacte mixer beschikt over een krachtige 400W-motor en vijf verschillende snelheden. Hij komt met een klopper, menger en deeghaken waardoor je hem voor zowat al je baksels kan gebruiken. 

Bereiding

  1. Week de haver 15 min. in de karnemelk in een middelgrote kom.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en klop het mengsel met behulp van de Dualit handmixer.
  3. Verhit een koekenpan met wat olie in en doe er kleine lepels beslag in (ongeveer 2 eetlepels per stuk). 
  4. Afhankelijk van de grootte van de pan kunnen drie of vier pannenkoeken tegelijk worden gebakken. Voeg indien nodig extra olie toe.
  5. Bak op een matig vuur tot er belletjes verschijnen (ongeveer 2-3 minuten), keer dan om en bak nog 30 seconden.
  6. Stapel onder een theedoek om warm te houden tot al het beslag is gebruikt.

 

3. Lentetosti met lam, munt en gepekelde ui

Ingrediënten

1 rode ui, fijngesneden
1 tl suiker
1 tl zout
2 el witte wijnazijn
2 el kokend water
Gebraden lamsvlees, met een vork uit elkaar getrokken.
Rucola
2 el gebakken uitjes
2 el mayonaise
1 tl graanmosterd
1 el muntsaus
2 sneetjes wit brood

Tools

Om de lentetosti met lam, munt en gepekelde ui lekker krokant te krijgen, gebruiken we de Dualit Toaster Classic 4 New Gen (€349). Deze broodrooster met 4 sleuven beschikt naast een ontdooi- en bagelfunctie over een tostiklem. Tenslotte hou je dankzij de handmatig bedienbare lift het brood zolang warm als nodig: ideaal voor wanneer je een etentje geeft dus!

Bereiding

  1. Doe het kokend water samen met de witte wijnazijn, zout en suiker in een kom. Meng er de fijngesneden rode ui doorheen en zet opzij om te marineren
  2. Beboter twee sneetjes wit brood.
  3. Meng vervolgens in een kleine schaal de mayonaise en de grove mosterd. Smeer royaal over de niet beboterde zijden van het witte brood.
  4. Leg het lamsvlees op één snee brood bovenop het mayonaisemengsel met wat knapperige uien en een drupje muntsaus. Giet de pekelmarinade af en voeg wat van de ingelegde uien toe aan de sandwich.
  5. Doe tot slot een handvol rucola op het brood, leg het tweede sneetje brood erop en plaats het in de tostiklem van je Dualit broodrooster. Rooster gedurende 3 à 4 minuten tot de tosti's goudkleurig en knapperig zijn.
  6. Serveer warm en geniet!

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Dualit (Bodart & Co).

www.bodartservicehouse.be

LEES OOK :
Je ogen optisch liften met make-up? Beauty experten verklappen hun beste tips
WIN WIN WIN: 10 duotickets voor het Banksy Museum
Agendatip: de 34ste editie van ART Knokke-Heist