Een lactosevrij dessertje waar iedereen instant vrolijk wordt? Dit recept voor ijspralines van Bio-Planet is net zo makkelijk als verrukkelijk.
Ingrediënten
- 140 g cacaoboter
- 200 g cashewnoten
- 250 g ontpitte dadels
- 200 g pure chocolade 70 % cacao
- 150 ml esdoorsiroop
- 50 g kokosmeel
- 50 g gemalen kokosnoot
- 1,5 eetlepels kokosolie
Bereiding
- Mix de cashewnoten tot een grof meel in de blender. Haal uit de blender en mix daarna de dadels tot een gladde massa. Meng er dan de gemalen cashewnoten, de cacaoboter, de kokosolie, de ahornsiroop, het kokosmeel en de gemalen kokosnoot onder. Mix tot je een kleverige deegbal krijgt. Laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
- Maak de handen een beetje vochtig en rol kleine balletjes van het deeg. Laat 2 uur opstijven in de diepvries of 6 uur in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Prik de balletjes op cocktailprikkers en doop ze in de gesmolten chocolade. Zet de balletjes in de diepvries of de koelkast tot je ze gaat opdienen.