Recept: courgettecarpaccio met yoghurtcrème en korianderolie

Geüpdatet op 25 maart 2023 Druk het recept af door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Zara Home
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 2 porties
  • Beginner
Recept: courgettecarpaccio met yoghurtcrème en korianderolie

Een carpaccio die zowel verfijnd als plantaardig is? Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig maar het resultaat is subliem en een winner aan elke elegante dinertafel!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 200 g yoghurt
  • 1 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje koriander
  • 6 rozenknoppen
  • 2 theelepels rozenwater
  • 200 ml olijfolie
  • 1 witte ui

Bereiding

  1. Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakjes en leg ze in een spiraal op een bord.
  2. Breng de courgette op smaak met zout en peper en voeg twee eetlepels rozenwater en het citroensap toe.
  3. Meng de olie en koriander. Verwarm een minuut, zeef en zet apart.
  4. Laat de yoghurt uitlekken in een doek en voeg een eetlepel rozenwater toe.
  5. Plaats een lepel yoghurt in het midden van de carpaccio, garneer met de rozenblaadjes en vervolgens de korianderolie.
  6. Bestrooi het geheel met grof zeezout.
  7. Geniet van je elegante side dish!

Dit recept is afkomstig van Zara Home. Via deze link vind je nog meer interesse recepten!

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor