Recept: courgettecarpaccio met yoghurtcrème en korianderolie

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

0 min

Nombre de personnes

2 porties

Niveau de difficulté

Beginner

Recept: courgettecarpaccio met yoghurtcrème en korianderolie

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 200 g yoghurt
  • 1 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje koriander
  • 6 rozenknoppen
  • 2 theelepels rozenwater
  • 200 ml olijfolie
  • 1 witte ui
  1. Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakjes en leg ze in een spiraal op een bord.
  2. Breng de courgette op smaak met zout en peper en voeg twee eetlepels rozenwater en het citroensap toe.
  3. Meng de olie en koriander. Verwarm een minuut, zeef en zet apart.
  4. Laat de yoghurt uitlekken in een doek en voeg een eetlepel rozenwater toe.
  5. Plaats een lepel yoghurt in het midden van de carpaccio, garneer met de rozenblaadjes en vervolgens de korianderolie.
  6. Bestrooi het geheel met grof zeezout.
  7. Geniet van je elegante side dish!

Dit recept is afkomstig van Zara Home. Via deze link vind je nog meer interesse recepten!

ads

ads