Een carpaccio die zowel verfijnd als plantaardig is? Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig maar het resultaat is subliem en een winner aan elke elegante dinertafel!
Ingrediënten
- 1 courgette
- 200 g yoghurt
- 1 bosje koriander
- 1 citroen
- 1/2 bosje koriander
- 6 rozenknoppen
- 2 theelepels rozenwater
- 200 ml olijfolie
- 1 witte ui
Bereiding
- Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakjes en leg ze in een spiraal op een bord.
- Breng de courgette op smaak met zout en peper en voeg twee eetlepels rozenwater en het citroensap toe.
- Meng de olie en koriander. Verwarm een minuut, zeef en zet apart.
- Laat de yoghurt uitlekken in een doek en voeg een eetlepel rozenwater toe.
- Plaats een lepel yoghurt in het midden van de carpaccio, garneer met de rozenblaadjes en vervolgens de korianderolie.
- Bestrooi het geheel met grof zeezout.
- Geniet van je elegante side dish!
Dit recept is afkomstig van Zara Home. Via deze link vind je nog meer interesse recepten!