Wil je graag je aperitief naar een hoger niveau tillen, maar geen idee hoe? Een boterkaars is een leuke én lekkere toevoeging aan elk charcuteriebord.
Ben je klaar om je gasten omver te blazen? Van deze boterkaars zullen ze zeker en vast onder de indruk zijn. Eigenlijk is een boterkaars -exact zoals de naam al doet vermoeden- een kaars gemaakt van boter. Je steekt hem aan zoals je dat bij een gewone kaars zou doen en dan wacht je tot hij smelt. In het vloeibare deel kan je dan stukjes brood of andere aperitiefhapjes doppen. En dan moet het beste nog komen want deze speciale kaars maak je makkelijk zelf.
Hoe maak je een boterkaars?
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram boter
- Peper en zout
Benodigdheden
- Kartonnen bekertje
- Kaarslont
Bereiding
- Smelt de boter in een pan op een laag vuur en kruid met peper en zout.
- Voeg de teentjes knoflook toe en laat die een dikke 20 minuten intrekken in de boter, zorg ervoor dat de boter niet aanbrandt.
- Vis de teentjes knoflook uit de pan.
- Plak de kaarslont vast aan de onderkant van het kartonnen bekertje.
- Giet voorzichtig de gesmolten boter in het bekertje.
- Zorg ervoor dat de lont niet scheefzakt door hem met plakband vast te plakken aan de bovenkant van het bekertje.
- Zet de kaars minstens twee uur in de vriezer zodat de boter hard wordt.
- Als de boter hard is, scheur je het bekertje van rond de kaars.
- Je kaars is klaar om aan te steken.
Tip: Maak je boterkaars nog specialer door er naast peper en zout ook andere kruiden aan toe te voegen zoals oregano, tijm of rozemarijn.