Zo maak je verfrissende cocktail-waterijsjes

Geüpdatet op 29 juli 2024 door Lotte Gillis en ELLE België Foto’s: Unsplash
Zo maak je verfrissende cocktail-waterijsjes

Op warme zomerdagen kan een beetje verkoeling nooit kwaad, in tegendeel zelfs! En hoe kan je je beter verfrissen dan met een cocktail in waterijsjesvorm?

Waterijsjes maken van cocktails klinkt misschien eenvoudig, maar toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten, zoals het vriespunt van alcohol bijvoorbeeld. Hoe hoger het alcoholpercentage, hoe lager het vriespunt ligt en dus hoe moeilijker het wordt om van je cocktail een ijsje te maken. Het is dus beter om iets minder alcohol te gebruiken en alcohol met een lager percentage te nemen (rond de 20 procent).

Fruitige bellini ijsjes

Op zoek naar iets fruitigs en zomers? Deze waterijsjes bevatten hét drankje van de zomer, Martini Bellini.

Ingrediënten

  • 180 ml Martini Bellini
  • 60 ml perziksap
  • een scheutje cava

Bereiding

1. Verdeel het perziksap over de ijsvormpjes.
2. Voeg de Martini Bellini toe aan het perziksap.
3. Meng de twee ingrediënten met een klein lepeltje of brochettestokje (niet te hard zodat de Bellini niet overloopt.)
4. Vul elk ijsvormpje aan met een scheutje cava.
5. Laat de ijsjes een nacht rusten in de diepvriezer.

Tip: Kan je maar niet genoeg krijgen van dit cocktail-waterijsje? Maak dan zeker eens een Rossini ijsje. Dat doe je door de Martini Bellini te vervangen door zijn kleine broertje, Martini Rossini en het perziksap te vervangen door aardbei-appelsap.

 

Mimosa waterijsjes

Op zoek naar iets wat je zondagse brunch naar een hoger niveau tilt? Say no more, mimosa ijsjes zijn dé cocktail-waterijsjes die het aanvaardbaar maken om de dag te beginnen met een cocktail.

Ingrediënten

  • 125 ml cava
  • 125 ml fruitsap

Bereiding

1. Vul de ijsvormpjes voor de helft met fruitsap.
2. Vul de andere helft met cava en meng voorzichtig.
3. Zet het geheel een nacht in de vriezer.

 

Passoã rosa ijs

Is jouw ideale zomeravond niet compleet zonder een glaasje rosé op een gezellig terras? Dan brengt dit ijsje je ongetwijfeld in hogere sferen.

Ingrediënten

  • 60 ml Passoã
  • 180 ml rosé

Bereiding

1. Meng de 2 ingrediënten goed.
2. Verdeel de cocktail over een ijsjesvorm.
3. Zet de ijsjes een nacht in de diepvriezer.