RECEPT: Frozen Aperol Spritz, dé cocktail van de zomer

Geüpdatet op 28 mei 2024 door Marthe De Mooter en ELLE België
RECEPT: Frozen Aperol Spritz, dé cocktail van de zomer © Double the Spoonfuls

Aperol Spritz is al enkele jaren een van de meest geliefde cocktails. Nu bestaat er een frozen versie van het drankje, die nog verfrissender is.

Genieten van een Aperol Spritz op een terrasje in de zon klinkt als een ideaal tijdverdrijf op een zomerse dag. Maar soms lopen de temperaturen zo hoog op dat een cocktail alleen niet genoeg verfrissing biedt. Een frozen cocktail is perfect voor zo'n situatie. Deze zomer steelt de frozen Aperol Spritz de show. Wij geven je het recept voor het trending drankje. De perfecte verfrissing op warme - en andere - dagen.

INGREDIËNTEN VOOR 4 COCKTAILS

  • 350 ml Aperol
  • 125 g bevroren mango
  • 300 ml bruisend water
  • 450 ml prosecco
  • 350 ml sinaasappelsap
  • 4 tassen ijsblokjes
  • Sinaasappelschijfjes

BEREIDING

  1. Doe de bevroren mango samen met de Aperol in de blender. Mix tot je een glad geheel hebt.
  2. Voeg het bruisend water, de prosecco en het sinaasappelsap toe. Zet de blender kort aan om alles te mengen.
  3. Voeg het ijs toe en blend tot je een dikke, gladde substantie hebt. Je kan het drankje daarna nog een kwartiertje in de vriezer zetten om het ijskoud te laten worden.
  4. Verdeel de frozen Aperol Spritz over de cocktailglazen. Werk af met enkele schijfjes sinaasappel.

Recept

LEES OOK: 7 frisse cocktailrecepten die de zon in huis halen