Volg je een lactosevrij dieet of wil je gewoon een heerlijk vegan gerecht uitproberen? Probeer dan dit recept voor veganistische curry met rode linzen en zoete aardappel van Bio-Planet.
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappel
- 400 g verse spinazie
- 1 korianderplant (optioneel)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml haverdrink
- 150 ml plantaardige soja- en kokosyoghurt (Provamel)
- 130 g gedroogde rode linzen
- 400 g tomatenstukjes
- 2 el. olijfolie
- 2 el. garam masala
- peper en zout
Bereiding
Volg de onderstaande stappen om de veganistische curry met rode linzen en zoete aardappel te maken:
- Snipper de ui, knoflook en koriander fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel de linzen af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan of steelpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de zoete aardappelblokjes, garam masala, tomatenblokjes en 200 ml water toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
- Giet de linzen en haverdrink over het mengsel en breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten koken.
- Roer de spinazie erdoor. Breng alles op smaak met peper en zout.
- Versier elk bord vegan curry met een beetje plantaardige yoghurt en bestrooi het gerecht eventueel met wat koriander. En klaar is Kees!
INTO, de anti-intolerantie nieuwsbrief van Bio-Planet
In België is bijna 1 persoon op 5 lactose-intolerant, terwijl 1 tot 2 procent van de bevolking glutenintolerant is. Om hen te helpen, lanceert Bio-Planet INTO, een gids die je helpt om met je voedselintoleranties om te gaan. In de gepersonaliseerde nieuwsbrief ontdek je lekkere recepten, nuttige informatie en andere tips en trucs, samen met een selectie producten die je zonder risico kan eten.
Ontdek dit recept en vele andere op bioplanet.be. Ga voor nog meer receptideeën naar het Pinterest-profiel van ELLE België!