Het team van de beroemde Big Mamma-keten verklapt zijn beste Italiaanse recepten. Je maakt ze klaar in minder dan een half uur en ze passen zowel bij de lunch als bij het diner. Bij deze het recept voor de veggie Big Carbonara!
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 4 grote courgettes
- 6 eierdooiers
- 250 g pecorino
- zonnebloemolie
- peper
Bereiding
Volg de onderstaande stappen om een overheerlijke big veggie carbonara te maken:
- Snijd de courgettes met een mandoline tot mooie ronde plakjes van ongeveer 3 mm dik. Bak ze in een pan met hete zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn en hou ze apart.
- Kook de spaghetti gaar in licht gezouten water. Als de spaghetti klaar is, giet je hem af. Doe je de eierdooiers, geraspte pecorino en peper in een kom die groot genoeg is voor het hele gerecht.
- Giet de gekookte pasta ook in de grote kom en meng het geheel goed. Voeg meer peper toe, roer de gebakken courgettes erdoor en zet de kom in het midden van de tafel.
- Roer en geef deze heerlijke veggie carbonara door! En hou de room ver, ver, ver weg van dit recept en de keuken. Je weet maar nooit dat er ooit een Italiaan langskomt.
Het boek
Een vriendin die onverwachts langskomt of een crush waar je indruk op moet maken? Team Big Mamma to the rescue. Het team, afkomstig uit de vier uithoeken van Italië, bundelde hun beste recepten, die het hele gezin zullen doen smelten. Doorspekt met tips en anekdotes nodigt dit levendige, kleurrijke boek je uit om te smullen van authentieke, funky gerechten.
Ga voor meer receptideeën naar het Pinterest-profiel van ELLE België!