Recept: chakchouka met tomaat, worst en feta
Non spécifié
20 min
15 min
4 personen
Easy
Ingrediënten
- 500 ml tomatensaus
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 1 sjalot
- 4 Italiaanse worsten (niet pikant)
- 4 el. olijfolie
- Citroenzeste
- 100 g feta
- Een paar korianderblaadjes (optioneel)
- Peper en zout
Volg de onderstaande stappen om dit recept voor chakchouka met tomaat, Italiaanse worst en feta te maken:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Snij vervolgens de tomaten in blokjes van 2 cm.
- Bak de worstjes 2 tot 3 minuten in een koekenpan en draai ze tijdens het bakken om. Dek de pan af en bak nog 5 minuten op een laag vuur.
- Verhit de olijfolie in een grote gietijzeren koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de worstjes van het vuur en snij ze in stukjes. Voeg ze toe aan het mengsel in de pan en breek de eieren erover. Zet het geheel 10 tot 12 minuten in de oven, tot wanneer de eieren gaar zijn.
- Haal de pan uit de oven en voeg de citroenzeste, korianderblaadjes en feta toe. Serveer de chakchouka gloeiend heet.
Ga voor meer receptideeën naar het Pinterest-profiel van ELLE België!
ads
ads