Recept: chiapudding met aardbei en kokos
Non spécifié
20 min
00 min
4 personen
Beginner
Ingrediënten
- 400 g aardbeien
- 4 theelepels pindakaas
- 4 el. granola
- 50 cl kokosmelk
- 40 g chiazaadjes
- 4 eetlepels agavesiroop
- 4 handjes geroosterde kokosschilfers
- Was en droog de aardbeien. Schil ze en snijd ze kruislings in plakjes. Zet apart.
- Meng in een kom de kokosmelk met de agavesiroop en chiazaadjes. Zet 10 minuten opzij en roer tussendoor 2 of 3 keer.
Giet de chia pudding in een kom en zet 1 uur in de koelkast. - Haal de kom uit de koelkast. Bestrooi met een handvol geroosterde kokosschilfers, granola en pindakaas. Garneer met een paar plakjes aardbei en serveer!
Chiazaadjes als onderdeel van een gezond ontbijt
Aardbeien chia pudding is HET perfecte recept voor een gezond, gebalanceerd ontbijt. Naast het feit dat het echte kleine energiebommetjes zijn, helpen chiazaden ook bij de spijsvertering en verbeteren ze de hersenfunctie.
5 weetjes over aardbeien
Elke zomer maken aardbeien hun vaste entree op ons bord. Ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag heeft de Belgische coöperatie Coöperatie Hoogstraten, die aardbeien verkoopt op de Belgische en internationale markt, een aantal weinig bekende feiten en anekdotes over aardbeien verzameld. Hier zijn er enkele.
1. Er zijn verschillende aardbeisoorten
De belangrijkste aardbeivariëteit is Elsanta, maar er zijn ook andere variëteiten zoals Sonata, Sonsation, Aurora Karima, Lady Emma en Murano. Wat maakt ze verschillend? Hun kleur en smaaknuances.
2. De grootste aardbeien zijn niet per se de zoetste
We denken vaak dat de grootste aardbeien het lekkerst zijn, maar dat is niet altijd waar! Aan het einde van de oogst verschijnen er kleine aardbeien die ook heel zoet kunnen zijn. Ze zijn ideaal om te eten of om jam van te maken.
3. Aardbeien zijn goed voor je gezondheid
Aardbeien zijn niet alleen een uitstekende bron van vitamine C, ze bevatten ook weinig calorieën en zijn rijk aan antioxidanten. Dit maakt ze een gezonde snack, zelfs voor mensen met diabetes.
4. Je eet ze best op kamertemperatuur
Aardbeien kun je beter niet koud eten. Het is het beste om ze ongeveer een half uur voor het eten uit de koelkast te halen. Dan hebben ze een betere smaak en aroma.
5. De beste manier om van aardbeien te genieten? Simpel!
Hoewel sommige mensen graag aardbeien eten met vanille-ijs of een beetje witte suiker, is het niet nodig om nog meer toe te voegen om ervan te genieten, want ze zijn al zoet genoeg. Bijt erin vanaf het topje tot aan de kelk (beter bekend als het staartje) om al hun heerlijke smaken te onthullen.
ads
Lore is Digital Fashion & Beauty Editor; altijd klaar om je sterrenbeeld te ontleden of je kleurtype te analyseren. Professionele parfumsnuffelaar en trotse verzamelaar van lippenbalsems met een hydratatiegeheim. Als ze offline is, kun je haar waarschijnlijk vinden in de spinningclub of verdiept in een nieuwe bestseller.
ads