Rokken met pailletten krijgen deze herfst een groots modemoment

Geüpdatet op 12 september 2024 door Sam Vandenbosch en Daphne Dorgelo
Rokken met pailletten krijgen deze herfst een groots modemoment Launchmetrics Spotlight

Wat is er meer sexy dan een slanke, lange rok? Juist, eentje met pailletten. Dat is dan ook de reden waarom we zo van de huidige trend houden: transparante rokken met pailletten.

Een lange rok heeft iets lieflijks en uitdagends. Slippend vanaf de heupen voelt zo'n rok gepolijst genoeg voor naar het werk, maar toch cool genoeg om te dragen tijdens een avondje cocktails drinken. Er zit een zekere mate van smaakvolle terughoudendheid in, die vooral als een goede optie aanvoelt tussen het huidige tijdperk met minirokken. En het is niet alleen wij die fan zijn.

Fashion Week favorite

Cool girls waarderen kledingstukken die veelzijdig zijn en gemakkelijk kunnen worden gestyled. Transparante rokken met embroidery passen bij bijna elke gelegenheid en kunnen casual of chique worden gedragen, afhankelijk van hoe ze worden gecombineerd met andere items in de outfit. We gokken daarom dat dat de grootste reden is waarom we rokken met pailletten volop hebben gespot tijdens de laatste New York Fashion Week. Daar zagen we ze vooral in combinatie met ballerina's, maar met de juiste hak en het juiste vest kan de rok ook naadloos overgaan van casual overdag naar een glamoureuze fashion party 's avonds.

rokken met pailletten
Launchmetrics Spotlight
rokken met pailletten
Launchmetrics Spotlight

Maar ook tijdens de modeweek in Kopenhagen was de rok met pailletten een favoriet. De tofste combinatie volgens ons? Met een oversized shirt voor de warmere herfstdagen, en met een trui voor de koudere. Met een hakje en blazer voor een romantische uitstraling, of met een boxershort eronder voor een feestje.

rokken met pailletten
Launchmetrics Spotlight
rokken met pailletten
Launchmetrics Spotlight