Niet luipaard maar koeienprint wordt het statement voor najaar 2024

Gepubliceerd op 25 september 2024 door Daphne Dorgelo en Sam Vandenbosch Foto’s: Launchmetrics Spotlight
Niet luipaard maar koeienprint wordt het statement voor najaar 2024 Launchmetrics Spotlight

In de modewereld is er altijd één print die zich blijft heruitvinden: het dier. Soms is het panter, soms zebra, soms krokodil. Maar de winter van 2024? Move over luipaard, want die staat in teken van de koeienprint.

Overal waar je kijkt, tijdens de meest prestigieuze modeweken en op straat, is de cow print hét mode onderwerp geworden.

cow print koeienprint
Launchmetrics Spotlight

Subtiel of all out

Waar we tot voor kort nog geobsedeerd leken met leopard, zien we voor het najaar een shift... naar de cow print! De winkelstraat is inmiddels ook op de hoogte van de populariteit van de koe en hangt zijn rekken steeds voller met jassen, rokken, tassen en broeken in de print. Je kunt zo een gedoseerd puntje 'cow' toevoegen, maar je zit ook goed met een 'full-on koeienprint look', waarbij de hele outfit in de print gedragen wordt. Dit gedurfde en dramatische statement is niet voor bangeriken, maar als je het goed doet, kan het zeker een indrukwekkende en coole outfit opleveren.

cow print
Marni (Launchmetrics Spotlight)
Gestuz (Launchmetrics Spotlight)

Waarmee combineer je 't?

Dan heb je zo'n broek, maar hoe combineer je die dan? Omdat het al een drukke print is, staat het mooi om je look af te maken met rustige tinten. Neutrale kleuren zoals zwart, wit en bruin (zéker zijn populaire chocolate tint) vormen een uitstekende basis voor de koeienprint omdat ze de natuurlijke kleuren van de koe weerspiegelen en zo helpen het patroon in evenwicht te brengen. Maar ook felle kleuren zoals oranje, donkere denim en azuurblauw passen er verrassend goed bij.

cow print
Attico (Launchmetrics Spotlight)

Hetzelfde geldt voor textuur-contrast. Denk aan een cow print rok met een suède jas en leren laarzen voor een interessante dynamiek. Of een cow print jeans met Birkenstock clogs onder. Qua juwelen raden we zilvertinten aan om het rodeo gehalte een tikje terug te draaien. Ook kun je een beetje blauwe oogschaduw toevoegen voor een statement make-up look.

cow print
Bron: Launchmetrics Spotlight

De focus van je outfit ligt op de print, tenzij je het aandurft om prints te gaan mixen: het is aan jou! Tijd om naar beneden te scrollen en je nieuwe trendy aanwinst in je winkelmandje te gooien.

Shop onze selectie stukken met koeienprint

1
Saks Potts
Gio coat
SHOP HIER
Sneakers
2
Stradivarius
Sneakers
SHOP HIER
3
Zara
Shopper met cow print
SHOP HIER
4
Bershka
Midi-jurk
SHOP HIER
Julieta Mary Janes
5
Augusta
Julieta Mary Janes
SHOP HIER
Cow print trousers
6
Somethingnew
Cow print trousers
SHOP HIER
7
Bershka
Tas van imitatiebont
SHOP HIER
8
Acne Studios
Cow print trenchcoat
SHOP HIER
Rodeo riem
9
Stradivarius
Rodeo riem
SHOP HIER
10
Mango
Cow print vestje
SHOP HIER
Pocket tote bag
11
BIMBA Y LOLA
Pocket tote bag
SHOP HIER
Rode headphones
12
Burga
Rode headphones
SHOP HIER
13
Bershka
Clog in cow print
SHOP HIER
14
Bershka
Shopper in cow print
SHOP HIER
Zachte loafers
15
Acne Studios
Zachte loafers
SHOP HIER