Geroosterde lamsbout is een Bourgondische klassieker uit de Franse keuken. Deze feestelijke versie verwent je met extra rijke smaken dankzij pastis, venkel en kaki.
Ingrediënten
- 1 lamsbout van 2 kg
- 6 ansjovissen uit blik van goede kwaliteit
- 2 rode uien
- 2 venkels
- 6 kaki’s
- 40 ml olijfolie
- 75 ml pastis
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 220°C
- Maak met een scherp mes 12 kleine inkepingen in het lamsvlees. Snijd de ansjovissen doormidden en stop elke helft in een van de sneetjes. Breng het vlees rondom op smaak met peper en leg in de braadslede.
- Pel en snijd de rode uien in vieren. Was de venkels en snijd ze in vieren. Snijd de kaki’s horizontaal doormidden.
- Plaats de parten rode ui, de venkel en de kaki rond het lamsvlees en besprenkel alles met olijfolie en vervolgens het vlees met de pastis. Braad de lamsbout eerst 20 min op 220°C en verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C. Laat nog 60 min braden voor perfect rosé lamsvlees (55-60°C als je een vleesthermometer hebt), en nog eens 20 min voor wat meer gegaard vlees (65-70°C). Neem dan de braadslede uit de oven, dek hem goed af met aluminiumfolie en laat 20 min rusten.
- Serveer de lamsbout met de geroosterde groenten en het fruit eromheen. Lepel de fantastische jus over het vlees en serveer direct