De lente hangt in de lucht, en daarmee ook de zin om onze brunchtafel op te fleuren met enkele frisse recepten. Til dit jaar zonder gedoe jouw culinaire Paaservaring naar een hoger niveau, dankzij Boursin! Met zijn unieke karakter en intense aromatische smaken, is Boursin het sleutelingrediënt om eenvoudige gerechten te transformeren in spectaculaire creaties.
Ontdek hoe deze kaas, als symbool van lekker eten en delen, het middelpunt van jouw Paasfestiviteiten kan worden aan de hand van twee heerlijke recepten – de Truffeleieren van @ZestyManou en de Boursin Pasta met lentegroenten van @Picnic_pleasures. Deze gerechten, die perfect zijn voor een lentebrunch, beloven jouw smaakpapillen te doen trillen met hun gewaagde smaakcombinaties. Stel het je voor: knapperige groene asperges en geraspte bloemkool vermengd met de romige zachtheid van Boursin met knoflook en fijne kruiden. Om nog maar te zwijgen over de luxueuze toevoeging van de nieuwe truffelsmaak als kroon op de eitjes.
Met Boursin, laat je je fantasie de vrije loop en verras je jouw gasten met gerechten die zowel eenvoudig als verfijnd zijn. Want uiteindelijk worden de meest kostbare momenten gecreëerd rond de tafel.
1/ Mimosa-eitjes met Boursin Truffel van Manon Dupont @ZestyManou
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 1/2 Boursin met Truffelsmaak
- 2 el kookroom
- 1/2 liter water
- 1 grote gekookte biet
- Peper en zout
- Om de eitjes te decoreren: waterkers, preikiemen, citroenschil
Bereiding:
- Kook de eieren 12 minuten en laat ze afkoelen in ijswater.
- Meng in een blender de bieten met het water tot je roos water krijgt.
- Pel de eieren en dompel ze in het roze water. Laat 4 uur of een nacht marineren in de koelkast. Hoe langer ze weken, hoe meer kleur ze zullen hebben, dus controleer de kleur voordat je ze eruit haalt.
- Halveer de eieren en verwijder alle dooiers. Meng de dooiers met de Boursin met Truffelsmaak, de room, peper en zout. Proef en pas de smaak aan.
- Plaats het mengsel in een spuitzak, vul de eierholtes en garneer met de preikiemen.
2/ Pasta met Boursin en lentegroenten van @Picnic_pleasures (4 pers.)
Ingrediënten:
- 400 g pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bussel groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in grove stukken gesneden
- 1/2 bloemkool
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 pakje (150g) Boursin knoflook & fijne kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: 10 kerstomaatjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het pastawater.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges toe en kruid met peper en zout. Bak een 5-tal minuten.
- Ondertussen rasp je de bloemkool in grove stukken. Voeg toe aan de pan en breng op smaak met balsamicoazijn. Bak nog eens een 5-tal minuten of tot de groenten de gewenste textuur hebben.
- Verbrokkel de Boursin knoflook & fijne kruiden over de groenten en verdun met wat pastawater. Roer goed door totdat de Boursin volledig gesmolten en vermengd is.
- Schep de gekookte pasta onder de groenten. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de pasta en de groenten goed bedekt zijn met de saus.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met kerstomaatjes.
Vind meer inspiratie op @boursin_belgium
Voir cette publication sur Instagram
Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Boursin
LEES OOK :
London Fashion Week: de 8 grootste streetstyle trends
3x lekkere lunchrecepten voor een thuiswerkdag
Quiz: Ontdek welke Narciso Rodriguez-geur bij jou past!