Recept: pancakes met citroen en maanzaad met Anco-bloem

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

20 min

Nombre de personnes

7 pancakes

Niveau de difficulté

Beginner

Recept: pancakes met citroen en maanzaad met Anco-bloem

Ingrediënten

  • 100 g banketbakkersmeel
  • 30 g amandelpoeder
  • 15 g maïszetmeel
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 7 g bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 140 ml amandelmelk
  • 70 g plantaardige yoghurt
  • 10 g neutrale plantaardige olie
  • 20 g rietsuiker
  • De zeste van 1/2 citroen
  1. Giet de bloem, het amandelpoeder, het maïszetmeel, de maanzaadjes, het bakpoeder en het zout in een grote slakom en meng alles goed dooreen.
  2. Neem een andere slakom en klop daar de yoghurt met de olie, suiker en citroenzeste in. Doe er de melk bij en roer.
  3. Giet het mengsel nu in de slakom met de droge ingrediënten. Meng tot je een gelijkmatig deeg krijgt maar kneed het niet te veel.
  4. Olie een antiaanbakpan in en laat ze opwarmen op een gematigd vuur. Wanneer de pan warm is, giet je er een pollepel deeg in. Bak 2 tot 3 minuten, tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Draai de pancake om en bak de andere kant 2 minuten. Herhaal tot je al het deeg hebt opgebruikt.
  5. Serveer de pancakes meteen, met plantaardige yoghurt, honing of esdoornsiroop.

 

Bewaren: eet de pancakes snel na het bakken op, bij voorkeur nog de dag zelf. Als je ze in een luchtdichte doos in de koelkast zet, kun je ze nog twee dagen bewaren.

Opmerking: Pas de hoeveelheid suiker naar smaak aan.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Anco.

Lees ook :

Twee lenterecepten voor een onvergetelijke brunch met Boursin

Een stap vooruit in afvalbeheer dankzij Greenzy

Zo maak je de ‘Sleepy Girl Mocktail’ – het virale kersensapje voor een betere nachtrust

ads

ads