ELLE Ontdekt: onze favoriete adressen aan het Comomeer

Gepubliceerd op 4 juni 2024 door Sofie Kegelaers
ELLE Ontdekt: onze favoriete adressen aan het Comomeer @Shutterstock

Ontdek de magie van het Comomeer, een betoverende vakantiebestemming die verscholen ligt in de Italiaanse Alpen. Lang beschouwd als een van de meest begeerde trekpleisters in Europa, betovert het bezoekers met schilderachtige locaties die doordrenkt zijn met een mysterieuze charme.

Laat je verrassen door de rustieke schoonheid van Bellagio - oftewel 'la perla del Lago di Como', waar de twee armen van het Comomeer samenkomen en de tijd lijkt stil te staan. Verlies jezelf in de smalle steegjes van Varenna en verken de verborgen bars en restaurants die alleen locals kennen. Het Comomeer belooft je te overweldigen met een ongekende schoonheid die je voor altijd zult koesteren.

Steden en dorpen aan het Comomeer

Onze reisroute begint bij de luchthaven Milaan Malpensa en voert ons vervolgens langs de volgende steden en dorpen:

Como

Aan de zuidwestelijke oever van het glinsterende Comomeer ligt Como, een unieke plek die sinds haar ontstaan al talloze kunstenaars heeft geïnspireerd. Als grootste stad aan het meer, worden bezoekers hier omver geblazen door een indrukwekkende hoeveelheid aan culturele en historische rijkdom. Of je nu door de smalle, geplaveide straatjes dwaalt of geniet van een espresso op een van de levendige pleinen, de romantische allure van Como zal je zeker betoveren. Deze locatie biedt de ideale uitvalsbasis voor wie zichzelf ziet ontwaken in een betoverende villa, met het kalme, blauwe water van het Comomeer als adembenemend decor.

Como @Shutterstock

Accommodatie

Ostello Bello Lake Como

Ostello Bello Lake Como is een ideale keuze voor budgetreizigers die niet willen inleveren op comfort of locatie. Dit levendige hostel ligt op slechts een steenworp afstand van het meer en heeft een gezellige en gastvrije sfeer. Met de kleurrijke inrichting, gemeenschappelijke ruimtes en een prachtig uitzicht over het meer, is Ostello Bello de perfecte plek om andere reizigers te ontmoeten en te genieten van alles wat Como te bieden heeft.

Prijsklasse: €
Adres: Viale Fratelli Rosselli, 9, 22100 Como CO, Italië
www.ostellobello.com

Villa Platamone

Villa Platamone biedt een charmante ontsnapping midden in de stad Como. Deze elegant gerestaureerde villa combineert historische charme met moderne gemakken, waardoor gasten kunnen genieten van een serene en luxueuze ervaring. Met prachtige tuinen, ruime kamers en persoonlijke service, is Villa Platamone een perfecte uitvalsbasis voor wie op zoek is naar een ontspannen en verfijnd verblijf.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Zezio, 33, 22100 Como CO, Italië
www.villaplatamone.com

Albergo Terminus

Albergo Terminus, een statig hotel gelegen aan de oevers van het Comomeer, biedt een onvergelijkbare combinatie van luxe en geschiedenis. Met een prachtig interieur, eersteklas voorzieningen en een adembenemend uitzicht over het meer, is dit hotel een favoriet onder reizigers die op zoek zijn naar een exclusieve ervaring. De centrale ligging maakt het eenvoudig om de charme van Como te verkennen, terwijl de verfijnde service en de prachtige omgeving zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Prijsklasse: €€€
Adres: Lungo Lario Trieste, 14, 22100 Como CO, Italië
www.albergoterminushotelcomo.com

Eten en drinken

Crotto del Sergente

Crotto del Sergente is een verborgen juweel in Como, bekend om zijn authentieke Italiaanse keuken bereid met seizoensgebonden ingrediënten. Gasten worden verwelkomd met warme gastvrijheid in een charmante, eenvoudige ambiance die bijdraagt aan een échte Italiaanse eetervaring. Naast de eetzalen van de Vecchio Crotto zijn er twee zalen beschikbaar voor privé-evenementen.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Crotto del Sergente, 13, 22100 Como CO, Italië
www.crottodelsergente.it

Figli Dei Fiori

Figli Dei Fiori is een unieke combinatie van een bloemenzaak en een bistro, wat zorgt voor een sfeervolle en kleurrijke eetervaring. Het restaurant biedt een creatief menu met seizoensgebonden gerechten, geserveerd in een stijlvolle en eigentijdse omgeving. Of je nu geniet van een heerlijke maaltijd of gewoon een kop koffie drinkt te midden van prachtige bloemen, Figli Dei Fiori biedt een inspirerende en verfrissende culinaire ervaring in het hart van Como.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Borgo Vico, 34, 22100 Como CO, Italië
www.figlideifiori.com

Il Sottovoce

Il Sottovoce, gelegen in het luxe vijfsterrenhotel Vista Lago di Como, biedt een verfijnde culinaire ervaring met een prachtig uitzicht over het Comomeer. Dit high-end restaurant staat bekend om zijn innovatieve gerechten die de traditionele Italiaanse keuken een moderne twist geven. Met een elegant interieur en een eersteklas service is Il Sottovoce de ideale locatie voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner. Elke maaltijd wordt zorgvuldig bereid door topchefs, wat zorgt voor een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Tip: begin je avond met een aperitief in de Infinity Bar van het hotel.

Prijsklasse: €€€
Adres: Piazza Camillo Benso Conte di Cavour, 24, 22100 Como CO, Italië
www.vistalagodicomo.com

Cernobbio

Zo'n vijf kilometer ten noordwesten van Como ligt het schilderachtige Cernobbio, een idyllisch stadje genesteld tussen de majestueuze berg Bisbino en het Comomeer. Hier vind je de mooiste villa's van het hele meer, met als absoluut hoogtepunt Villa d'Este. Deze historische villa, oorspronkelijk gebouwd in de zestiende eeuw als privéresidentie voor een kardinaal, is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze hotels ter wereld. De grandeur van het verleden is hier nog steeds voelbaar, want elke hoek van de villa biedt een blik op haar rijke geschiedenis. Of je nu langs de oevers van het meer wandelt, de sfeervolle straatjes verkent, of simpelweg geniet van het uitzicht op de bergtoppen, Cernobbio is een plek waar je tot rust komt en optimaal geniet van de eenvoudige pleziertjes van het leven.

Villa d'Este @Shutterstock

Accommodatie

Hotel Terzo Crotto

Hotel Terzo Crotto is een charmant familiehotel, ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een comfortabele en betaalbare accommodatie in Cernobbio. Gelegen in een rustige buurt, biedt dit hotel een ontspannen sfeer en persoonlijke service. De kamers zijn eenvoudig maar gezellig ingericht, en het hotel beschikt over een mooie tuin waar gasten kunnen genieten van hun ontbijt of een moment van rust na een dag van verkennen.

Prijsklasse: €
Adres: Via Alessandro Volta, 21, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.terzocrotto.it

Hotel Asnigo

Hotel Asnigo is een elegant hotel met een prachtig uitzicht op het Comomeer. Dit viersterrenhotel biedt moderne faciliteiten en een stijlvolle inrichting, waardoor het een ideale keuze is voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Gasten kunnen ontspannen bij het zwembad, genieten van een drankje op het panoramische terras of dineren in het uitstekende restaurant. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden een prachtig uitzicht op het meer of de omliggende bergen.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Noseda, 2, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.hotelasnigo.it

Villa d’Este

Villa d’Este is de ultieme bestemming voor wie op zoek is naar luxe, elegantie en een onvergetelijk verblijf in Cernobbio. Het hotel biedt luxe kamers en suites, elk uniek ingericht met antieke meubels en voorzien van modern comfort. Gasten kunnen ronddwalen in de weelderige tuinen, een plonsje wagen in het zwembad dat lijkt te zweven boven het meer, en dineren in de bekroonde restaurants die een culinaire ervaring van wereldklasse bieden.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Regina, 40, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.villadeste.com

Eten en drinken

Harry's Bar

Harry's Bar is een iconische eetgelegenheid in Cernobbio, beroemd om zijn klassieke Italiaanse gerechten. Gelegen aan het schilderachtige Piazza Risorgimento, biedt dit restaurant een verfijnde culinaire ervaring met een onberispelijke service en een uitgebreide wijnkaart.

Prijsklasse: €€€
Adres: Piazza Risorgimento, 2, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.harrysbarcernobbio.it

Il Gatto Nero

Il Gatto Nero is een gerenommeerd restaurant in Cernobbio, dat al generaties lang gasten verwent met zijn voortreffelijke Italiaanse keuken en charmante ambiance. Gelegen in een prachtig historisch pand, biedt dit restaurant een intieme en gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van verfijnde gerechten en uitstekende wijnen. Met een focus op seizoensgebonden ingrediënten en traditionele recepten, is elk gerecht bij Il Gatto Nero een ware smaakexplosie. Of je nu komt voor een uitgebreid diner of een informele lunch, dit restaurant zal je zeker bekoren. En wie weet, misschien kan jij wel een tafeltje naast Amal en George Clooney scoren, die hier zo nu en dan verschijnen.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Della Liberta', 69, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.ristorantegattonero.it

Trattoria del Glicine

Trattoria del Glicine verwelkomt gasten met een adembenemend terras bedekt met blauweregen, waar ze kunnen genieten van een prachtig uitzicht op het Comomeer. Gelegen in het hart van Cernobbio, biedt het restaurant een menu vol heerlijke gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten. Of je nu kiest voor een klassieke pasta, een gegrilde vis of een huisgemaakt dessert, de smaken van Trattoria del Glicine zullen je zeker betoveren en laten genieten van het beste van de Italiaanse keuken.

Prijsklasse: €€€
Adres: Piazza Santo Stefano, Via Vittorio Veneto, 1, 22012 Cernobbio CO, Italië
www.trattoriadelglicine.com

Lenno

Ten noorden van Cernobbio ontvouwt zich Lenno, een dorpje dat ondanks haar bescheiden omvang een onweerstaanbare ambiance van romantiek en rust uitstraalt. Wie aan Lenno denkt, haalt ongetwijfeld haar meest iconische panorama voor de geest: het schiereiland Lavedo dat zich uitstrekt in het krisalheldere water van het Comomeer. In dit betoverende tafereel schittert Villa del Balbianello als een juweel aan de waterkant, en laat het geen enkele gast onberoerd. De schoonheid van Lenno is trouwens niet alleen zichtbaar, er heerst ook een spirituele sfeer die vooral gevoeld moet worden. De Sacro Monte di Ossuccio is een goed vertrekpunt voor wie zoekt naar een soortgelijke ervaring.

Villa del Balbianello @Shutterstock

Accommodatie

Il Grifo

Il Grifo is een charmante herberg in het hart van Lenno, waar gasten kunnen genieten van een gezellige en betaalbare verblijfservaring. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel ingericht en bieden alles wat nodig is voor een aangenaam verblijf. Gasten worden verwelkomd met warme gastvrijheid en kunnen 's ochtends genieten van een smakelijk ontbijt voordat ze de omgeving gaan verkennen.

Prijsklasse: €
Adres: Via Mattia del Riccio, 19, 22016 Lenno CO, Italië
www.locandagrifo.it

Domus Alba

Domus Alba is een elegant pension in Lenno, dat moderne faciliteiten combineert met traditionele charme. Gelegen in een rustige buurt, biedt dit pension comfortabele kamers met stijlvolle inrichting en uitzicht op de omringende bergen. Gasten kunnen ontspannen op het terras en genieten van het prachtige landschap, of een wandeling maken naar het nabijgelegen Comomeer.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Durini Cardinale، 12، 22016 Lenno CO, Italië
www.booking.com/domus-alba

Albergo Lenno

Albergo Lenno is een luxe hotel met een prachtig uitzicht op het Comomeer, dat gasten verwent met een onberispelijke service. Het hotel beschikt over elegante kamers en suites, ingericht met verfijnde details en moderne voorzieningen. Gasten kunnen genieten van het zwembad, de weelderige tuinen en het uitstekende restaurant dat heerlijke gerechten serveert.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via C. Lomazzi 23, 22016 Lenno CO, Italië
www.albergolenno.com

Eten en drinken

Lido di Lenno is niet alleen een bruisende eetgelegenheid, maar ook een levendige beachbar aan de oevers van het Comomeer. Hier kunnen gasten niet alleen genieten van heerlijke gerechten, maar ook van een ontspannen strandervaring met comfortabele ligstoelen en parasols. Dankzij zijn schitterende locatie biedt deze beachbar een spectaculair uitzicht op het meer, waardoor elke maaltijd en drankje een onvergetelijke ervaring wordt. Of je nu komt om te dineren of gewoon wilt ontspannen met een verfrissend drankje terwijl je geniet van de zonsondergang, Lido di Lenno creëert de perfecte ambiance voor een dagje aan het meer.

Lido di Lenno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lido Di Lenno (@lidodilenno)

Prijsklasse: €€
Adres: Via Comoedia, 1, 22016 Lenno CO, Italië
www.lidodilenno.com

Trattoria Santo Stefano

Gelegen aan het pittoreske Piazza 11 Febbraio, biedt Trattoria Santo Stefano een warme en vriendelijke ambiance waar gasten zich meteen thuis voelen. Op het menu? Een scala aan heerlijke gerechten, van smakelijke antipasti tot huisgemaakte pasta's en vleesgerechten. Of je nu komt voor een romantisch diner met twee of een gezellige maaltijd met vrienden, Trattoria Santo Stefano zal je zeker verrassen met zijn authentieke smaken en hartelijke service.

Prijsklasse: €€
Adres: Piazza 11 Febbraio, 3, 22016 Lenno CO, Italië
www.santostefanolenno.it

Crotto dei Platani

Crotto dei Platani, een gerenommeerd restaurant dat zich letterlijk in de rotsen nestelt tussen het Comomeer en de berg Gringo, belooft een betoverende setting voor een romantisch diner of speciale gelegenheid. Gelegen in het schilderachtige dorpje Brienno, omarmt dit restaurant gasten met zijn unieke ambiance. Het menu omvat een scala aan verfijnde gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Regina, 73, 22010 Brienno CO, Italië
www.crottodeiplatani.it

Tremezzo

Tremezzo, aan de westelijke oever van het Comomeer en op slechts twintig kilometer van Como, is een pareltje dat behoort tot 'I Borghi più belli d'Italia', een vereniging die de mooiste dorpen van Italië beschermt. Net zoals Cernobbio, staat ook Tremezzo bekend omwille van haar elegante villa's, met ditmaal Villa Carlotta als stralend middelpunt. Gebouwd in de zeventiende eeuw, lokt deze villa bezoekers met haar weelderige tuinen en indrukwekkende kunstwerken. De vredige sfeer van Villa Carlotta heeft niet alleen onze harten veroverd, maar ook die van beroemde schrijvers zoals Edith Wharton en Henry James, die hier graag vertoefden.

Villa Carlotta @Shutterstock

Accommodatie

Hotel Villa Marie

Met zijn schilderachtige ligging en warme gastvrijheid biedt Hotel Villa Marie een perfect toevluchtsoord voor gasten die op zoek zijn naar ontspanning en comfort. De kamers zijn smaakvol ingericht en bieden een prachtig uitzicht op het meer of de omliggende bergen. Gasten kunnen genieten van de rustige sfeer van de tuinen of een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Regina, 30, 22016 Tremezzina CO, Italië
www.hotelvillamarie.com

La Darsena Boutique Hotel & Restaurant

La Darsena Boutique Hotel & Restaurant verwelkomt gasten met zijn unieke mix van modern comfort en traditionele charme. Gelegen aan de waterkant van het Comomeer, biedt dit hotel een adembenemend uitzicht. De kamers zijn elegant ingericht en voorzien van alle moderne gemakken, terwijl het restaurant gasten verwent met heerlijke gerechten bereid met de beste producten. Gasten kunnen ontspannen op het terras aan het meer en genieten van de serene schoonheid van hun omgeving.

Prijsklasse: €€
Adres: Via Regina, 3, 22016 Tremezzo CO, Italië
www.ladarsena.it

Grand Hotel Tremezzo

Grand Hotel Tremezzo is een iconisch hotel dat al meer dan een eeuw gasten verwelkomt aan de oevers van het Comomeer. Met zijn weelderige tuinen, elegante kamers en uitstekende voorzieningen, biedt dit hotel een ongeëvenaarde luxe ervaring. Gasten kunnen ontspannen bij het zwembad, genieten van een verfijnde maaltijd in een van de restaurants of zich laten verwennen in de exclusieve spa. Grand Hotel Tremezzo ligt op slechts vier minuten wandelafstand van de elegante Villa Carlotta, en is ongetwijfeld de perfecte keuze voor een spectaculair verblijf in Tremezzo.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Regina, 8, 22016 Tremezzina CO, Italië
www.grandhoteltremezzo.com

Eten en drinken

La Fagurida

Gelegen in het hart van Tremezzo, biedt dit gezellige restaurant een ontspannen sfeer waar gasten kunnen genieten van traditionele gerechten met een moderne twist. Het menu omvat een scala aan smakelijke opties, waaronder verse pasta, gegrilde vis en huisgemaakte desserts. Met zijn vriendelijke service en betaalbare prijzen is La Fagurida de perfecte plek voor een informeel diner met vrienden of familie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Fagurida (@lafagurida)

Prijsklasse: €
Adres: Via Rogaro, 17, 22016 Tremezzo CO, Italië
www.lafagurida.it

Al Veluu

Al Veluu is een gastronomisch paradijs gelegen op een prachtige locatie met uitzicht op het Comomeer. Dit restaurant staat bekend om zijn verfijnde keuken en uitstekende service. Het menu biedt een reeks aan culinaire hoogstandjes, van creatieve voorgerechten tot heerlijke hoofdgerechten en decadente desserts.

Prijsklasse: €€
Adres: Via IV Novembre, 22016 Tremezzina CO, Italië
www.alveluu.com

La Terrazza Gualtiero Marchesi

La Terrazza Gualtiero Marchesi, gelegen in het Grand Hotel Tremezzo, biedt een gastronomische ervaring van wereldklasse. Dit met een Michelin-ster bekroonde restaurant wordt geleid door chef-kok Gualtiero Marchesi en staat bekend om zijn innovatieve gerechten en uitstekende service. Het menu is een eerbetoon aan de Italiaanse culinaire traditie, met een moderne twist. Met zijn elegante decor en adembenemend uitzicht op het meer, belooft La Terrazza een smakelijke culinaire reis voor fijnproevers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grand Hotel Tremezzo (@ghtlakecomo)

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Regina, 8, 22019 Tremezzo CO, Italië
www.grandhoteltremezzo.com

Menaggio

Onze volgende halte is Menaggio, een betoverende stad op slechts vijf kilometer van Tremezzo die bekend staat om haar natuurlijke schoonheid en charme. Hier, waar de kalme wateren van het Comomeer samenkomen met de stromende rivier de Sanagra, ontvouwt zich het idyllische Valle Menaggio. Het is niet voor niets dat beroemdheden zoals Winston Churchill de rust en inspiratie van deze plek omarmden, want langs een schilderachtige route die naar het nabijgelegen Zwitserse Lugano leidt, nodigt dit betoverende gebied uit tot complete relaxatie. De lange promenade langs de oever, omzoomd door gastvrije hotels, biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving. Het bruisende Piazza Garibaldi, gelegen tussen het water en de kerk Santo Stefano, vormt het kloppende hart van de stad.

Menaggio @Shutterstock

Accommodatie

Hotel Bellavista 

Hotel Bellavista is goed gelegen nabij de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van Menaggio, waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van de betoverende omgeving. Het hotel zelf heeft comfortabele kamers met moderne voorzieningen, een terras met uitzicht op het meer en een prachtig zwembad.

Prijsklasse: €€
Adres: Via IV Novembre, 21, 22017 Menaggio CO, Italië
www.hotel-bellavista.org

La Dependance
La Dependance biedt gasten een charmant toevluchtsoord in het hart van Menaggio, op slechts een steenworp afstand van het Comomeer. Dit intieme hotel is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw en biedt comfortabele kamers met een huiselijke sfeer. Gasten kunnen ontspannen op het rustige terras of een wandeling maken langs de pittoreske straatjes van de stad.
Prijsklasse: €€
Adres: Via Pesce, 3, 22017 Menaggio CO, Italië
www.hoteldulacmenaggio.it

Grand Hotel Menaggio

Wie verblijft in het Grand Hotel Menaggio waant zich als een prins of prinses in dit majestueuze oord aan het Comomeer. Dit elegante hotel biedt luxe accommodaties, voortreffelijke service en een scala aan voorzieningen voor een ontspannen verblijf. Gasten kunnen genieten van de prachtige tuinen, het zwembad en de spa, of dineren in een van de restaurants met uitzicht op het meer.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via IV Novembre, 77, 22017 Menaggio CO, Italië
www.grandhotelmenaggio.com

Eten en drinken

Il Gabbiano

Wie verlangt naar een verfrissende traktatie aan het Comomeer hoeft niet verder te zoeken dan Il Gabbiano! Deze charmante gelateria en bar, gelegen aan de Viale Benedetto Castelli, biedt niet alleen overheerlijk ijs, maar ook een assortiment aan andere lekkernijen. Of je nu zin hebt in een klassieke Italiaanse gelato, een verkwikkende espresso of een smakelijk broodje, bij Il Gabbiano vind je voor elk wat wils.

Prijsklasse: €
Adres: Viale Benedetto Castelli, 21, 22017 Menaggio CO, Italië
www.gelateriagabbiano.com

Osteria Il Pozzo

Duik in de authentieke Italiaanse keuken bij Osteria Il Pozzo, gelegen aan de sfeervolle Via Carlo Porta. Dit gezellige restaurant verwelkomt gasten met zijn warme ambiance en traditionele gerechten. Van huisgemaakte pasta tot smaakvolle vlees- en visgerechten, de menukaart van Osteria Il Pozzo biedt heerlijke opties voor iedere smaak.

Prijsklasse: €
Adres: Via Carlo Porta, 22017 Menaggio CO, Italië
www.osteriailpozzo.it

Varenna

Vanuit Menaggio brengt een korte overtocht met de veerboot ons naar het schilderachtige Varenna, gelegen aan de oostelijke oever van het Comomeer. Hier ademt een middeleeuwse flair in de smalle straatjes en langs de kleurrijke huisjes, met als blikvanger de historische Villa Monastero. Een must-do is de 'Passeggiata degli Innamorati', een romantisch pad vanaf de aanlegsteiger tot aan het historische centrum, waar zowel geliefden als solo-wandelaars kunnen genieten van de mooiste uitzichten op het meer.

Villa Monastero @Shutterstock

Accommodatie

Albergo Milano

Genesteld in het hart van Varenna, verwelkomt Albergo Milano je aan de schilderachtige Via XX Settembre. Dit charmante hotel biedt een authentieke Italiaanse sfeer en betaalbare accommodaties, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor het verkennen van het betoverende Varenna.

Prijsklasse: €€
Adres: Via XX Settembre, 35, 23829 Varenna LC, Italië
www.albergomilanovarenna.com

Hotel du Lac

Aan de serene Contrada del Prestino vind je Hotel du Lac, een plek waar rust en verfijning samenkomen. Met een adembenemend uitzicht op het meer en prachtig ingerichte slaapkamers, biedt dit hotel een oase van ontspanning aan het Comomeer. Geniet van de rust op het terras of verken de betoverende straten en bezienswaardigheden van Varenna, allemaal op een steenworp afstand van het hotel.

Prijsklasse: €€
Adres: Contrada del Prestino,11, 23829 Varenna LC, Italië
www.albergodulac.com

Villa Cipressi

Stap binnen in de weelde van Villa Cipressi, een historische villa gelegen aan de majestueuze Via 4 Novembre. Hier, te midden van weelderige tuinen met een uniek uitzicht op het Comomeer, vind je een toevluchtsoord van pure luxe. Laat je betoveren door de verfijnde Italiaanse gastvrijheid en geniet van de uitstekende voorzieningen, waaronder een gastronomisch restaurant en een ontspannen terras.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via 4 Novembre, 22, 23829 Varenna LC, Italië
www.hotelvillacipressi.it

Eten en drinken

Caffe Varenna

Of je nu zin hebt in een verkwikkende espresso, een smakelijke cappuccino of een lichte snack, Caffe Varenna verwelkomt je met open armen. Neem plaats op het terras en geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving. Met zijn warme gastvrijheid en smaakvolle lekkernijen is dit café een must-visit tijdens je verblijf in Varenna.

Prijsklasse: €
Adres: Contrada Scoscesa, 13, 23829 Varenna LC, Italië
Geen website

Bellagio

Vanuit Varenna brengt de veerboot ons naar een stad die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijkt te komen: Bellagio, gelegen op het punt waar de drie takken van het Comomeer samenkomen, wordt ook wel eens de parel van het Comomeer genoemd. Villa Melzi d'Eril en Villa Serbelloni zijn slechts enkele van de magnifieke villa's die de kustlijn sieren en bijdragen aan de allure van deze magische plek. Verken de Salita Serbelloni, een pittoresk achttiende-eeuws straatje vol trappen, dat ontworpen is om de verbinding met het lager gelegen deel van het centrum te vergemakkelijken. Zoek een tafeltje in een van de knusse restaurantjes en neem de tijd om te snuffelen in de trendy boetiekjes die bijdragen aan de unieke charme van deze stad.

Bellagio @Shutterstock

Accommodatie

Taronico Duck

Taronico Duck, gelegen aan Via Taronico 11, biedt gezellige appartementen die ideaal zijn voor reizigers die zoeken naar een knusse thuisbasis tijdens hun verblijf aan het Comomeer. Met moderne voorzieningen en een gunstige ligging, op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties, is Taronico Duck een uitstekende keuze voor een stressvrije vakantie.

Prijsklasse: €
Adres: Via Taronico 11, 22021 Bellagio, Italië
www.booking.com/hotel/it/taronico-apartments-duck

Hotel Bellagio

Dit gezellige hotel verwelkomt gasten met een warme gastvrijheid en comfortabele accomodaties. Er heerst een rustige sfeer, ideaal voor een onvergetelijk verblijf aan het meer. Ook dit hotel heeft een centrale ligging, wat het tot een goede uitvalsbasis maakt voor het verkennen van de omgeving.

Prijsklasse: €€
Adres: Salita Grandi, 6, 22021 Bellagio CO, Italië
www.hotelbellagio.it

Grand Hotel Villa Serbelloni

Grand Hotel Villa Serbelloni verwelkomt gasten met de majestueuze grandeur van een tijdloos toevluchtsoord aan het Comomeer. De weelderige kamers en suites, elk doordrenkt van geschiedenis en luxe, bieden een oase van rust en comfort voor reizigers die houden van exclusiviteit. Van gastronomische diners tot ontspannende spa-behandelingen, elke ervaring bij Grand Hotel Villa Serbelloni belooft een onvergetelijke reis door de tijd, waar oude wereldcharme en moderne luxe samenkomen.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Teresio Olivelli, 1, 22021 Bellagio CO, Italië
www.villaserbelloni.com

Eten en drinken

The Restaurant - Hotel Florence

Bij The Restaurant in Hotel Florence draait alles om een ​​culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt. Gelegen op een charmante locatie aan Piazza Giuseppe Mazzini, biedt dit restaurant een uitnodigende sfeer en een menu dat zorgvuldig is samengesteld om te voldoen aan de hoogste verwachtingen. Geniet van smaakvolle gerechten die bereid zijn met lokale ingrediënten en creatief gepresenteerd worden, terwijl je omgeven wordt door de elegante ambiance van het historische hotel.

Prijsklasse: €€
Adres: P.za Giuseppe Mazzini, 46, 22021 Bellagio CO, Italië
www.hotelflorencebellagio.it

Ristorante La Punta

Ontdek de culinaire verfijning van Ristorante La Punta, een bucketlist eetplekje gelegen aan de Via Eugenio Vitali. Dit restaurant, met een panoramisch uitzicht over het Comomeer, is een toevluchtsoord voor fijnproevers die op zoek zijn naar een gastronomische reis vol smaak en elegantie. Laat je betoveren door de verfijnde ambiance terwijl je geniet van creatieve gerechten die de traditionele Italiaanse keuken in een nieuw licht zetten. Elk gerecht is een meesterwerk op zich, bereid met verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit en gepresenteerd met oog voor detail. Of je nu dineert op het terras met uitzicht op het meer of in het stijlvolle interieur van het restaurant, een avond bij Ristorante La Punta zal je zeker niet teleurstellen.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Eugenio Vitali, 19, 22021 Bellagio CO, Italië
www.ristorantelapunta.it

Lecco

Lecco, aan de zuidoostelijke oever van het Comomeer en tevens onze laatste halte, is de op één na grootste stad aan het Comomeer. Met haar gunstige ligging aan de voet van imposante bergtoppen, biedt deze plek een scala aan activiteiten voor avonturiers en cultuurliefhebbers. Ontspannende wandelingen langs de waterkant, opwindende excursies naar de nabijgelegen bergen, en het verkennen van de smalle steegjes van het centrum zijn slechts enkele ervaringen die niet op je to-do-lijstje mogen ontbreken. Ooit de thuisbasis van de beroemde negentiende-eeuwse schrijver Alessandro Manzoni, die hier inspiratie vond voor zijn literaire werken, belooft Lecco een authentieke Italiaanse ervaring die ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen zal opleveren. Het is de perfecte afsluiting van een reis naar het Comomeer.

Lecco @Shutterstock

Accommodatie

Hotel Don Abbondio

Hotel Don Abbondio verwelkomt gasten in het hart van Lecco met een combinatie van comfort en betaalbaarheid. Dit gezellige hotel biedt knusse accommodaties tegen een redelijke prijs, waardoor het een uitstekende keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een plek die zowel vriendelijk voor de portemonnee als comfortabel is. Geniet van de gastvrije sfeer en de handige locatie nabij de belangrijkste bezienswaardigheden van Lecco. Of je nu de stad wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen in je kamer, Hotel Don Abbondio biedt alles wat je nodig hebt voor een tof verblijf in Lecco.

Prijsklasse: €
Adres: Piazza Era, 10, 23900 Lecco LC, Italië
www.donabbondio.com

Villa del Cigno

Stap binnen in de rustgevende sfeer van Villa del Cigno, gelegen in een vredige omgeving net buiten het centrum van Lecco. Deze prachtige villa biedt een serene ontsnapping, omringd door een mooie tuin en groene landschappen. De kamers van de villa zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle gemakken voor een aangenaam verblijf. Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en geniet van de kalme ambiance van Villa del Cigno, waar gastvrijheid en comfort samenkomen voor een gedenkwaardige ervaring.

Prijsklasse: €
Adres: Via Caldone, 3, 23900 Lecco LC, Italië
www.booking.com/villa-del-cigno

Rocopom Luxury Suites

Rocopom Luxury Suites belichaamt luxe en verfijning in een betoverende omgeving in Valmadrera, net buiten Lecco. Deze exclusieve accommodatie biedt elegante suites met adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en het meer. Elk aspect van de suites is zorgvuldig ontworpen om aan de hoogste normen van comfort en elegantie te voldoen, waardoor gasten worden ondergedompeld in een wereld van weelde en comfort.

Prijsklasse: €€
Adres: Frazione Parè, 45, 23868 Valmadrera LC, Italië
www.rocopom.com

Eten en drinken

La Costa

La Costa biedt een culinaire ervaring die doordrenkt is met de smaken en tradities van de regio Lombardije. Gelegen in het rustige La Valletta Brianza, net buiten Lecco, nodigt dit agriturismo/restaurant gasten uit om te genieten van heerlijke gerechten bereid met verse, plaatselijke ingrediënten. Met een menu dat de seizoenen volgt en de focus legt op traditionele recepten, belooft La Costa een avontuur dat alle zintuigen prikkelt.

Prijsklasse: €€€
Adres: Via Galbusera Nera, 2, La Valletta Brianza (Lecco), Italië
www.la-costa.it

Praktische informatie

Beste reistijd

De beste tijd om het Comomeer te bezoeken is in mei, juni of september. Tijdens deze maanden geniet je van milde temperaturen rond de twintig graden, en  terwijl de tuinen in de omliggende steden en dorpjes tijdens het voorjaar prachtig bloeien, vormen ze tijdens de herftperiode een adembenemend kleurenpalet. Bovendien vermijd je de drukte van het hoogseizoen, waardoor je in alle rust kunt genieten van de serene schoonheid van het meer.

Vervoer

Het Comomeer ligt op ongeveer tachtig kilometer ten noorden van Milaan. Milaan Malpensa, Milaan Linate en Bergamo Orio al Serio zijn dus de dichtstbijzijnde internationale luchthavens. Vanaf hier zijn er rechtstreekse bus- en treinverbindingen naar Como, Lecco en Varenna, die je eenvoudig kunt boeken via de website van Trenitalia.

Houd er rekening mee dat sommige plekken moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Als je liever op eigen tempo reist en niet afhankelijk wilt zijn van dienstregelingen of taxi's, is het huren van een auto een goede optie. Huurauto's zijn het makkelijkst te verkrijgen rondom de luchthavens of treinstations, maar let op: de wegen zijn vaak smal en kronkelig.

Een andere leuke manier om de verschillende steden en dorpjes rondom het Comomeer te verkennen, is per veerboot. Meer informatie over de veerbootdiensten vind je op de wesbite van Navigazione Laghi.

Advies

Het Comomeer is over het algemeen een veilige bestemming, maar het blijft belangrijk om altijd op je persoonlijke bezittingen te letten, vooral op drukke plaatsen en in het openbaar vervoer. Ook is het belangrijk om ten allen tijde de lokale gewoonten en cultuur te respecteren. Voor een vlotte navigatie en planning van je reis, kan je handige apps downloaden zoals Google Maps voor navigatie, Trenitalia voor treinroutes en tijden, en Navigazione Laghi voor bootdiensten op het meer.

Evenementenkalender

14.06.24 > 16.06.24: Nameless Festival - muziekfestival in Lecco
22.06.24 > 23.06.24: Festival of San Giovanni - plechtige optocht per boot naar het eiland Comacina, vuurwerk- en muziekshow

Voor meer informatie kan je terecht op de website www.visitcomo.eu en www.lakecomotourism.it.