6 stijlvolle outfit ideeën voor lenteweer

Gepubliceerd op 22 mei 2024 door ELLE Partner Foto’s: Fréderic Bastin 
Vrouw in lente-outfit van zalando

Lente of zomer, in België is mooi weer helaas nooit gegarandeerd. Daarom vergt de ideale voorjaarsoutfit het betere laagjeswerk. Zo krijg je het nooit te koud of te warm, en kan geen enkele bui je humeur verpesten.

Als het van Zalando afhangt, dragen we dit voorjaar volop hotpants, minirokjes, crop tops én – voor wie niet meteen alles wil blootgeven – lange jassen. Laagjesmode zorgt samen met een mix van streetwear en designerkledij voor benijdenswaardige outfits. Je styling partner in crime? Dat moet Zalando zijn, voor de beste fashion finds en tonnen streetstyle inspiratie. Met een ruime selectie aan streetwear van merken als Adidas Originals, Dickies, Jordan en designer merken als Victoria Beckham, MM6 Maison Margiela, Alice + Olivia, en meer shop je op Zalando.be de laatste trends en ga je stijlvol door het voorjaar.

Double the coat, double the fun

Draag voor een gesofisticeerde look een trenchcoat over je blazer. Deze lente-outfit schreeuwt niet alleen old money maar biedt ook het perfecte antwoord op grillig lenteweer. Nood aan een extra laag? Opteer dan voor een licht hemd.

Vrouw in lente-outfit van zalando

 

Colorblock cardigan

Kies voor een kleurrijke blazer en match deze met een nog kleurrijkere cardigan. Extra leuk is wanneer de kleur van je blazer in de cardigan terugkomt. Een tijdloze combinatie die nooit verveeld!

Vrouw in lente-outfit van zalando

Water in de kelder

Speel met verschillende lengten en combineer een paar hotpants met een lange trenchcoat. Draag voor een extra speels effect een hemd over je trenchcoat heen. Werk af met een clutch - dé it-handtas van dit voorjaar - en één ding is zeker: hoofden zullen draaien.

Vrouw in lente-outfit van zalando 

Tenniscore

Nu Challengers op het grote doek speelt, met mode icoon Zendaya in de hoofdrol, maakt Tenniscore zijn (her)intrede in het straatbeeld. Denk: plooirokjes, sportieve tops en polo’s. Mix en match kleuren als wit, donkergroen, rood en oranje voor een sporty & chic look.

Vrouw in lente-outfit van zalando

Inpakken en wegwezen

Een mooi gesneden maatpak draag je het hele jaar door. Geef je lente-outfit een preppy twist door het pak te stylen met een polo, cardigan en riem. Ideaal voor koudere en kantoordagen.

Vrouw in lente-outfit van zalando

Mouwloos door het leven

Terug van weggeweest: de blazer zonder mouwen. Lekker bij lenteweer in combinatie met een hemd en crop top. Werk je lente-outfit af met een sportieve short, zonnebril op en je bent ready to rumble.


Photography by Fréderic Bastin 
Styling: Lieve Gerrits
Art Direction: Iris Rombouts
Make-up: Kim Theylaert

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Zalando

LEES OOK
Onze natuurlijke oplossingen om premenstruele symptomen te verzachten
Deze huidverzorgingsproducten geven je huid die gewilde zomerse glow
Het kapsel van het seizoen is veelvoudig gespot bij de sterren