De beste alcoholvrije parfums – en waarom ze onmisbaar zijn deze zomer

Geüpdatet op 7 mei 2024 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
De beste alcoholvrije parfums – en waarom ze onmisbaar zijn deze zomer Jasmin Chew - Unsplash

Waarom zijn alcoholvrije parfums een betere keuze in de zomer? Nu de dagen langer en zonniger worden, is dit het ideale moment om je parfumkeuze onder de loep te nemen. Parfums zonder alcohol op olie- of waterbasis hebben namelijk een aantal voordelen.

Waarom kiezen voor een alcoholvrij parfum deze zomer?

De meeste traditionele parfums bevatten alcohol, wat prima werkt als oplosmiddel en conserveermiddel, maar het kan nadelig zijn in de zon. Het kan namelijk het verouderingsproces van je huid versnellen en zelfs leiden tot lastig te behandelen pigmentvlekken.

Een alcoholvrij parfum is een geweldig alternatief. Ze zijn niet alleen zachter voor je huid, wat vooral fijn is als je huid gevoelig is, maar ze zijn ook veilig te gebruiken in de zon zonder dat je huid beschadigt. Plus, je geniet van een heerlijke geur.

En het mooiste? Deze parfums zijn subtiel en licht – ideaal voor die lange, warme zomerdagen.

Geuren op waterbasis, parfumolie en vaste parfums

Onder de alcoholvrije parfums zijn er verschillende alternatieven zoals geuren op waterbasis, vaste parfums en parfumoliën. Elk type heeft zo zijn eigen karakteristieken. Parfums op waterbasis zijn licht en verfrissend, ideaal voor een subtiele geur die niet overheerst. Vaste parfums, vaak in balsemvorm, zijn superhandig voor onderweg omdat ze niet morsen en langzaam hun geur afgeven voor een discreet effect. Parfumoliën bieden dan weer een rijke geurervaring en worden direct op de huid aangebracht, waardoor de geur prachtig samensmelt met je eigen lichaamschemie. Elk type biedt een unieke manier om je favoriete geur te dragen, perfect aangepast aan je persoonlijke stijl en de behoeften van je huid.

Shop onze selectie parfums zonder alcohol

1. J’Adore parfum d’eau, Christian Dior

Dior herdefinieert het plezier van parfum met deze exclusieve alcoholvrije formule. De geur viert witte bloemen in een stralend boeket, met onder meer jasmijn, neroli en magnolia. De innovatie schuilt ook in de manier van parfumeren: een royaal parfumwolkje dat zacht is voor de huid en je helemaal omhult.

J'Adore parfum d'eau, Christian Dior
J'Adore parfum d'eau, Christian Dior

Shop hier

2.  Bloomtea, Hermetica Paris

Bloomtea is een alcoholvrij parfum dat zich richt op pure ingrediënten. De speciale formule zorgt voor perfecte chemie tussen parfum en huid, wat zorgt voor een langdurige geur. Verrijkt met een innovatieve hydraterende basis van een nieuwe generatie moleculen, gemaakt van biologisch suikerriet, voedt deze compositie de huid de hele dag door. De geur bevat verfijnde ingrediënten zoals witte lavendel, groene thee-extract en damastroos.

alcoholvrije parfums
Bloomtea, Hermetica Paris

Shop hier

3. Petite Chérie, Goutal Paris

Een zachte en speelse geurcreatie, perfect voor wie op zoek is naar een lichter alternatief voor traditionele parfums. Spray rijkelijk op lichaam, haar en kleding voor een aangename geur die van 's ochtends tot 's avonds blijft hangen. De porseleinen fles maakt het een luxueus hebbeding en de frisse, lichte noten zijn een plezier om op je huid te dragen.

alcoholvrije parfums goutal
Petite Chérie, Goutal Paris

Shop hier

4. Ritual of Yozakura hair & body mist, Rituals

Deze lichaams- en haarmist, doordrenkt met de delicate Yoshino-kersenbloesem en verrijkt met zwarte rijst, is een ode aan de nacht. Elke verstuiving omhult de huid met een geur van witte bloemen, amber en vanille. De speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde formule is alcoholvrij, waardoor je ook geen vlekken op je kleding krijgt.

Ritual of Yozakura brume parfumée corps et cheveux, Rituals
Ritual of Yozakura hair & body mist, Rituals

Shop hier

5. Rosa Sacra parfum voor haar, Frassaï

Ontdek een nieuwe manier om deze zomer parfum te dragen met parfumwaters voor het haar, speciaal ontworpen om je lokken en lichaam te parfumeren. Een zachte en verfrissende mist in een handig reisformaat. Verwen je haar zonder de uitdrogende werking van alcohol. Ideaal voor gevoelige huidtypes.

parfums alcohol vrije geuren Rosa Sacra
Rosa Sacra parfum voor haar, Frassaï

Shop hier

6. Bouquet de Hongrie parfum voor haar, BDK Paris

Een nieuwe olfactieve ervaring, verrijkt met proteïnen en plantaardige glycerine. Deze geur van BDK omhult elke lok met een delicate en langdurige geur, terwijl het je haar hydrateert en voedt.

Bouquet de Hongrie parfum voor haar, BDK Paris
Bouquet de Hongrie parfum voor haar, BDK Paris

7. Hinoki parfumolie, L:A Bruket

De natuurlijke parfumolie met Hinoki biedt een geur die doet denken aan de Japanse cederbossen. De olie blijft tot vier uur op de huid en heeft revitaliserende eigenschappen.

Hinoki parfumolie alcoholvrije parfums
Hinoki parfumolie, L:A Bruket

8. Strawberry parfumolie, MALIN + GOETZ

MALIN + GOETZ verrast met een nieuwe kijk op aardbei die je nog nooit eerder geroken hebt. Deze geurolie begint met sprankelende Mara-aardbei en bergamot en gaat over in jasmijn en kruidige groene noten, cederhout en muskus.

Strawberry parfumolie, MALIN + GOETZ
Strawberry parfumolie, MALIN + GOETZ

Shop hier

9. Not a Hair & Body Mist, Juliette Has a Gun

Deze lichte haar- en lichaamsmist kreeg de unieke geur van Not a Perfume, een icoon in de collectie van Juliette Has a Gun. De verslavende verstuiver zonder gas versterkt je parfum of kan afzonderlijk gebruikt worden om je haar en lichaam te verwennen met de kenmerkende 'schone' geur van het merk.

Not a Hair & Body Mist, Juliette Has a Gun
Not a Hair & Body Mist, Juliette Has a Gun

Shop hier

10. Cheirosa 59 mist, Sol de Janeiro

Geïnspireerd door de stranden van Brazilië, brengt deze mist van Sol de Janeiro tropische geuren van vanille orchidee, viooltjes, pruim en sandelhout samen voor een sensuele ervaring die doet denken aan een zonsondergang.

10. Cheirosa 59 mist, Sol de Janeiro
Cheirosa 59 mist, Sol de Janeiro

Shop hier