Dit zijn de 8 mooiste mannensneakers van het moment – net op tijd voor Vaderdag

Geüpdatet op 27 mei 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 8 mooiste mannensneakers van het moment – net op tijd voor Vaderdag Mercer

Met Vaderdag om de hoek is het het perfecte moment om die bijzondere man in je leven te verrassen met iets stijlvols én praktisch: sneakers.

Met mannensneakers voor vaderdag scoor je altijd. Van de sportieve elegantie van de DIOR B30 tot de milieubewuste, Belgische SJ Icon Low, en van de veelzijdige New Balance 574 tot de trendy adidas Handball Spezial, er is voor elke papa wel een passend paar. Of hij nu houdt van luxe, comfort, duurzaamheid of een opvallend design, deze selectie biedt voor ieder wat wils en zorgt gegarandeerd voor een glimlach op z'n gezicht.

New Balance 574 sneakers

De New Balance 574 staat bekend om zijn robuuste veelzijdigheid en comfortabele pasvorm. Dit iconische model, oorspronkelijk bedoeld voor zowel de weg als onverharde paden, heeft zich ontwikkeld tot een subtiele klassieker in de sneakerwereld. De bredere leest en het ongecompliceerde design maken het een betrouwbare keuze voor dagelijks gebruik.

New Balance mannensneakers
574 sneakers in concrete grijs

Shop hier

Skechers GO RUN trailrunningschoen

De Skechers GO RUN® Trail Altitude - Ridgeback is de perfecte verrassing voor actieve vaders die graag buiten zijn. Deze trailrunningschoen is niet alleen stijlvol met zijn tweekleurige mesh en lederen accenten, maar ook milieuvriendelijk door het gebruik van gerecyclede materialen. Het biedt comfort op elk terrein, ideaal voor avontuurlijke uitjes met het gezin of een solotrip door de natuur.

GO RUN Trail Altitude Ridgeback, Skechers
GO RUN Trail Altitude Ridgeback, Skechers

Shop hier

adidas Handball Spezial sneakers

Voor de modebewuste vaders die graag voorop lopen in de trends, is adidas' Handball Spezial the way to go. Deze sneakers, oorspronkelijk gelanceerd in 1979 voor elite handbalspelers, zijn nu een streetwear favoriet dankzij hun klassieke design van nubuck en suède. Met een tijdloze uitstraling en een comfortabele rubberen zool vormen ze het perfecte cadeau voor vaders die hun sneakercollectie erg serieus nemen.

adidas mannensneakers handball spezial
Handball Spezial in Indigo Night, adidas

Shop hier

SUN68 Tom Fluo sneakers

Voor flamboyante vaders die niet bang zijn om op te vallen, zijn de SUN68 Tom Fluo Military sneakers een schot in de roos. Deze sneakers combineren opvallende kleuren als oranje, legergroen en fluogeel, perfect voor vaders die hun persoonlijkheid graag benadrukken met kleurrijke outfits. SUN68 staat bekend om zijn casual kleding die dagelijkse situaties net dat beetje extra geeft, en deze sneakers zijn geen uitzondering.

sun68 vaderdag mannensneakers
Tom Fluo Military sneakers, SUN68

Shop hier

Mercer Re-Run Pineapple sneaker

De hotste 'dad sneaker' van het moment komt uit Amsterdam en is volledig vegan: meet de Re-Run Pineapple van Mercer. Deze innovatieve sneaker is niet alleen stijlvol, maar vertelt ook een inspirerend verhaal; gemaakt van ananasbladeren en gerecycled plastic, steunt het lokale boeren in de Filipijnen door hen een extra inkomen te bieden. Een perfect cadeau voor Vaderdag, dat niet alleen de voeten, maar ook het hart verwarmt door z'n bijdrage aan duurzame en ethische mode.

mercer mannensneakers vegan schoenen
Re-Run Pineapple vegan sneaker, Mercer

Shop hier

DIOR B-30 sneaker

Voor wie een voorkeur heeft voor iconische merken, is de DIOR B30-sneaker een echte statement schoen. Dit ontwerp van het Franse modehuis combineert elegant grijs mesh met dynamische technische stof en slimme reflecterende details, waardoor het zowel comfort als een vleugje luxe biedt. Perfect voor de vader die zijn dagelijkse look moeiteloos naar een hoger niveau wil tillen.

dior mannensneakers vaderdag cadeau
B-30 sneaker in grijs en groen, DIOR

Shop hier

Vans Lowland Comfycrush sneakers

Voor vaders die hun jeugdige spirit koesteren, is de Vans Lowland ComfyCush een knipoog naar de klassieke skaterstijl met een moderne twist. Dit model, een frisse interpretatie van een 80's design, combineert het iconische 'Flying V'-logo met een ultracomfortabel ComfyCush-voetbed, ideaal voor actieve dagen.

vans mannensneakers schoenen vaderdag
Lowland Comfycrush sneakers, Vans

Shop hier

SJ Icon Low sneakers

In het hart van België vervaardigd, zijn de SJ Icon Low sneakers een nieuwkomer in de wereld van milieubewuste mode. De schoenen, gemaakt van gerecycled leer en uitgerust met natuurlijke rubberen zolen, zetten niet alleen een stap vooruit in ecologisch bewustzijn maar garanderen ook comfort voor elke stap. Perfect voor de milieubewuste papa's die geen concessies wil doen op stijl.

sj mannensneakers collectie cadeau vaderdag
Icon low sneakers in zwart en wit, SJ

Shop hier