De 7 trendy wijken (en hun hotspots) die je niet mag skippen op citytrip in Londen

Geüpdatet op 7 juni 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
De 7 trendy wijken (en hun hotspots) die je niet mag skippen op citytrip in Londen Launchmetrics

Binnenkort op citytrip naar Londen? Dit zijn 7 trendy wijken met elk een unieke sfeer die je zeker moet (her)ontdekken - inclusief de beste restaurants, bars en bezienswaardigheden.

1. Soho

Soho is een van de wijken die je niet wil missen. Ten eerste omdat het een van de levendigste gebieden van Londen is, en ten tweede vanwege de leuke conceptrestaurants, cocktailbars en traditionele pubs. Een toeristische, maar verplichte stop? Carnaby Street. Deze straat, die in de 17e eeuw slachtoffers van de pest herbergde, was in de jaren zestig het epicentrum van de Swinging Sixties. In die tijd stond Londen internationaal bekend om zijn culturele vitaliteit, met avant-gardistische winkels, clubs en kunstgalerieën die mensen van over de hele wereld aantrokken. King’s Road is een andere bekende straat die je moet bezoeken; hier opende Mary Quant in 1955 haar eerste boetiek en lanceerde de minirok, wat een ware seksuele, stylistische en commerciële revolutie ontketende.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mark Harrington (@cars.and.london)

's Avonds eet je bij The Barbary. Dit kleine restaurant, ingericht als een Japanse izakaya, biedt diverse kleine gerechten met mediterrane streetfood. Terwijl de vlammen uit de pannen in de open keuken slaan, schalt "Rocket Man" van Elton John door de speakers. Sfeer gegarandeerd. Op de terugweg passeer je door China Town met zijn rode en gouden decoraties, om de unieke ambiance te proeven. Minder druk, misschien ook authentieker, zijn de wijken Marylebone en Mayfair. Hier kun je door typische boekhandels en kunstgalerieën dwalen en genieten van de karakteristieke Londense architectuur.

2. Shoreditch

In het oosten van Londen ontmoeten hipsters en chic volk elkaar. Wat kan je verwachten? Streetfood markets, tweedehandswinkels, street art zover je kijken kan en hypermoderne boetieks. Onze favoriete plek is waarschijnlijk Columbia Road, waar je tal van kleine winkels vindt met meubels, interieurdecoratie, bloemen en antiek. Eet een hapje bij Rochelle Canteen, vlakbij, en wandel vervolgens over Brick Lane met zijn vintage winkels en unieke conceptstores.De Brick Lane Vintage Market is een enorme ondergrondse ruimte die een waar retro-paradijs biedt en bij Old Spitafields Market kan je je food- en shoppingmarathon verderzetten.

De buurt rond Redchurch Street huist de ene na de andere topper op culinair vlak: de Asian-fusion keuken van Smoking Goat, de gegrilde gerechten bij BRAT, de patisserie van Jolene of de verfijnde borden bij Lyle's (waar Belgische chef Kobe Desramaults al in de potten roerde) maken het moeilijk om te kiezen in Shoreditch.

3. Hackney Central

Hackney Central is zonder twijfel een van de meest levendige delen van Oost-Londen. Deze wijk is een smeltkroes van cultuur en creativiteit. Wat te verwachten? Trendy cafés, vintage winkels, markten en een bruisend nachtleven. Broadway Market is een hotspot voor foodies, met een scala aan eetkraampjes, ambachtelijke producten en gezellige cafés. Ga voor een glas natuurwijn bij Binch, gevolgd door sharing food bij het Indiaas-Ierse Shankeys of het audiofiele restaurant Bambi, waar live DJ-sets eerder regel dan uitzondering zijn. Op zoek naar zoet? Het wemelt van de trendy bakkerijen in Hackney, van Pophams tot E5 Bakehouse en The Snapery.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bambi (@bambi_e8)

Voor cultuur ga je naar de Hackney Empire, een historisch theater met een gevarieerd programma van shows en evenementen. Bezoek ook de vele onafhankelijke galerieën en boetieks in de buurt. Wil je even ontsnappen aan de drukte? Dan is een wandeling door London Fields, een prachtig park met een openluchtzwembad, een aanrader. Hackney Central biedt een authentieke en dynamische Londense ervaring, weg van de gebaande paden

4. Chelsea

Opgelet, dit is het meest posh gedeelte van Londen. Het beste is om langs de Theems te wandelen en de indrukwekkende huizen langs Cheyne Walk te bewonderen. Vervolgens verken je de straatjes met hun prachtige huizen en waan je je een echte Londenaar voor een dag. Het is een ideale plek om weg te zijn van de drukte van het stadscentrum en om een romige cappuccino te drinken in een hip café onderweg. Enkele van de meest Instagramwaardige straten in Chelsea zijn Bywater Street (met zijn kleurrijke huizen à la Notting Hill), Lennox Mews, Godfrey Street en Smith Terrace.

Voor de lunch ga je naar Kensington, net om de hoek, om te eten bij Coco Momo. Het menu biedt gezellige bistro-gerechten in een typisch Engelse setting. Op een steenworp afstand bezoek je de beroemde "Sambourne House". Dit museumhuis is vrijwel intact gebleven sinds de 19e eeuw en geeft een indruk van het leven van de Londenaren uit die tijd en het interieur van de mooie Victoriaanse huizen die je normaal alleen vanaf de stoep ziet.

5. Hampstead

Als je de bekendste buurten intussen kent, is het tijd om Hampstead te ontdekken. Dit charmante gebied staat bekend om zijn dorpse sfeer, prachtige parken en culturele rijkdom. Hampstead Heath, een uitgestrekt park met heuvels, zwemvijvers en weidse uitzichten over de stad, is een must-visit voor natuurliefhebbers. Wandel door de pittoreske straatjes, bezoek het huis van dichter John Keats en ontdek de vele onafhankelijke boekhandels en cafés.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hampstead Village (@visithampstead)

Een hoogtepunt is Kenwood House, een prachtig landhuis met een indrukwekkende kunstcollectie. Hampstead combineert het beste van beide werelden: een rustige ontsnapping met gemakkelijke toegang tot het bruisende centrum van Londen.

6. Peckham

Een opkomende wijk die zeker een bezoek waard is, is Peckham. Dit gebied wordt steeds hipper en trekt veel jonge creatievelingen aan. Wat te verwachten? Kunstgalerieën, onafhankelijke bioscopen en een bloeiende foodscene. De straat Rye Lane is het kloppende hart van de wijk, met talloze markten, vintage winkels en streetfoodkraampjes. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Frank’s Café, een populaire rooftop bar met een fantastisch uitzicht over Londen. Dineren doe je bij Kudu Grill, een elegante hotspot met Zuid-Afrikaanse invloeden, of bij Artusi, waar je uitzonderlijk lekker Italiaans eet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kudu Grill (@kudugrill)

Peckham Levels, een creatieve hub in een voormalige parkeergarage, biedt tal van eetgelegenheden, werkruimtes en culturele evenementen. Voor een unieke bioscoopervaring ga je naar Peckhamplex, een onafhankelijke bioscoop met betaalbare kaartjes. De wijk heeft een levendige, alternatieve sfeer en is perfect voor wie op zoek is naar iets anders dan de traditionele toeristische trekpleisters.

7. Greenwich

Om in stijl af te sluiten, maak je een omweg naar dit dorp aan de Theems, ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van Londen. Wandel langs het water op het voetgangerspad naar de Cutty Sark, een 900 ton wegend Brits zeilschip dat lange tijd werd gebruikt voor het vervoeren van thee tussen China en Londen. Tegenwoordig staat het midden in de wijk Greenwich.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Visit Greenwich (@visitgreenwich)

Op een steenworp afstand eet je op de levendige Greenwich Market. Voor liefhebbers van Caribische keuken is het kraampje met Antilliaanse gerechten een aanrader. Alleen al voor de architectuur en het uitzicht bezoek je Queen’s House, gratis toegankelijk voor het publiek. Sluit af met een wandeling door Greenwich Park, waar je even kunt ontspannen en genieten van de zon.

Ga je naar Londen? Vergeet niet je reis te boeken met Eurostar, de rit duurt ongeveer 2 uur vanaf Brussel-Zuid naar London St Pancras. Bezoek de website van Eurostar voor dienstregelingen en om je treintickets te boeken.