Een Dolce Vita droomvakantie? Dit hotel in Lido di Jesolo wil je zien

Gepubliceerd op 30 mei 2024 door Lore Ginneberge
Een Dolce Vita droomvakantie? Dit hotel in Lido di Jesolo wil je zien Casa Bianca al Mare

Aan de Italiaanse stranden van Jesolo ligt Casa Bianca al Mare, een hotel waar iconische films werden opgenomen en waar sterren graag verblijven

Architectonisch erfgoed

Het boetiekhotel Casa Bianca al Mare ligt in de badplaats Lido di Jesolo, centraal aan de Venetiaanse kust. Jesolo Lido is in de zomer een levendige plek, ideaal voor ontspanning en recreatie, en ligt op korte afstand van Venetië. Comfortabele kamers en suites

Met zijn Art Nouveau-stijl en frisse, heldere inrichting, biedt het hotel 40 romantische en gerenoveerde suites. De kamers combineren antieke charme met modern comfort en bieden een prachtig uitzicht op de zee.

Casa Bianca al Mare
Casa Bianca al Mare

Gebouwd in de jaren 1920, is het hotel een prachtig voorbeeld van Moorse architectuur, met zijn gekanteelde torens en sierlijke details. Het gerestaureerde hotel, gelegen in een park, biedt een rustgevende omgeving voor een zonnige getaway.

Geliefd bij beroemdheden

Hotel Casa Bianca was de filmlocatie voor enkele iconische Italiaanse films uit de jaren '60, waaronder "Signore e signori" van Pietro Germi en "Americano Rosso" van Alessandro D'Alatri. De plek kreeg dan ook al heel wat bekende gasten over de vloer, van de Rolling Stones en Ray Charles tot dichter Gabriele D'Annunzio. De bloemrijke laan naar de ingang en het terras met uitzicht op de Adriatische Zee zorgen voor een stijlvol verblijf.

Casa Bianca al Mare
Casa Bianca al Mare

Ontspanning en uitzicht

Op het dak van het hotel bevindt zich een terras met whirlpools en een bar, waar gasten kunnen genieten van het panoramische uitzicht op het strand. Rondom het zwembad zijn kunstwerken van Kenzo en Igor Mitoraj te bewonderen, en er worden regelmatig muzikale evenementen gehouden.

Uitstekende gastronomie

Het restaurant Amarmio, gelegen op het terras aan zee en bekroond door Gambero Rosso, biedt een culinaire ervaring met een focus op zeevruchten en uitzonderlijke wijnen, waaronder de bekroonde "Cartizze la Rivetta" van Villa Sandi.

Met zijn historische charme, uitstekende service en mooie ligging is Casa Bianca al Mare een ideale bestemming aan de Adriatische kust. Of je nu komt voor een romantisch verblijf, een gezinsvakantie of een wellness-pauze, dit hotel heeft voor ieder wat wils.

hotelcasabianca.com