Deze nieuwe koffiebars in Brussel verdienen een plek op je bucketlist

Geüpdatet op 7 juni 2024 door Lore Ginneberge
Deze nieuwe koffiebars in Brussel verdienen een plek op je bucketlist @batch.brussels

Ben je op zoek naar de nieuwste koffiebars in Brussel? We hebben vijf hotspots ontdekt die je absoluut moet proberen.

Van pas geopende locaties tot verborgen pareltjes, deze koffiebars hebben niet alleen heerlijke drankjes en zoetigheden, maar ook unieke interieurs en sfeervolle settings. Ontdek hieronder onze topfavorieten en maak je klaar om de meest Instagram-waardige en smaakvolle koffie-ervaringen in onze hoofdstad te beleven.

1. Stella

Stella heeft net een tweede locatie geopend op de Charleroisesteenweg, enkele huizen verder van hun oorspronkelijke hoekpand, dat gezellig maar erg krap is. Deze prachtig gerenoveerde plek staat in het teken van hun Pastry Atelier & Brunch. De brutalistische elementen in het decor worden smaakvol aangevuld met matcha-kleurige accenten, perfect voor op de foto.

In het in-house pastry atelier worden de lekkerste kaneelrolletjes, focaccia en flan voor je neus gemaakt. Slim, want dankzij het grote raam krijg je hoe dan ook zin om dat huisgemaakt lekkers te proeven, zelfs al kwam je oorspronkelijk voor een simpele filterkoffie. Qua drankjes is Stella helemaal mee, denk matcha's met vanille, rozenwaterlatte's, oranje wijn en coldbrew-tonic.

Adres: Charleroisesteenweg 73, 1060 Sint-Gillis

2. Drache

Matchaliefhebbers hebben bij deze hun uitvalsbasis gevonden! Drache is de nieuwe place to be op de levendige Vismarkt en wordt uitgebaat door drie vrienden, waaronder de twee eigenaars van de yogastudio Yyoga iets verderop. De bar blinkt niet alleen uit in uitstekende koffies, maar valt ook op dankzij unieke drankjes als iced mango-matcha latte of een opvallende 'blue pea latte' met gezondheidsvoordelen én fotogeniek kleurtje.

Adres: Brandhoutkaai 11, 1000 Brussel

3.Kosto

Aan de kaaien heeft Kosto een nieuw designpareltje gevestigd. Het concept combineert specialty koffie, lekkere gerechten en apero's om te delen. Op het menu staan homemade vegan granola, avocado toast, salade en stracciatella, en een frittata die ons erg aanspreekt, met seizoensgroenten, mediterrane olijven, roomkaas en zuurdesembrood. Voor de ultieme ervaring bestel je een matcha met kokosdrink of een romige tiramisu latte dat je favoriete dessert en drankje combineert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KOSTO (@kosto_cafe)

Adres: Akenkaai 35, 1000 Brussel

4. Encré Café

Over een verborgen parel gesproken: het Encré café is letterlijk verstopt achter de boetiek van het gelijknamige Franse streetwear label. Terwijl de winkel opvalt door zijn vuurrode kleuren en strak interieur, stap je in het café een compleet andere wereld binnen. Denk aan een speakeasy met dikke gordijnen, maar dan voor koffie en cake. Elk detail is zorgvuldig uitgewerkt, van het prachtige servies tot de artistieke menukaarten, en je komt er de meest interessante Brusselse creatievelingen tegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Encré. Café (@cafe_encre)

Adres: Kartuizersstraat 171000 Brussel

5. Batch

Meer dan koffie alleen, serveert Batch van 's ochtends tot 's avonds een wisselende menukaart. Zo geniet je onder de eerste zonnestralen van een kop koffie met ontbijt - de pain perdu met popcorn is geweldig. Later op de dag zijn er lunchopties zoals een Scandinavisch-geïnspireerd bordje met brood, kaas en ei of apero en sharing food wanneer de avond valt. Alleen al om het interieur wil je deze populaire plek bezoeken: roestvrijstalen decoratie, een retro wand in glastegels, sfeervolle kaarsjes... Zien en gezien worden is er de boodschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BATCH (@batch.brussels)

Adres: Waterloosesteenweg 559, 1050 Elsene