Blondie met frambozen en witte chocolade

Rate this post
Gepubliceerd op 10 juni 2024 Druk het recept af door ELLE Partner Foto’s: Alice Pagès
  • Ontbijt Dessert Hapjes
  • 10 mn
  • 20 mn
  • 9 porties
  • Beginner
Blondie met frambozen en witte chocolade

Ken je de blondie al? Deze heerlijke cake komt rechtstreeks uit de Verenigde Staten en is zo wat de 'niet-chocolade neef' van de brownie. Zijn amberkleurige en vanillebasis, zowel zacht als smeuïg, doet denken aan koekjesdeeg en kan eindeloos worden aangepast aan je wensen. Hier is een versie met verse frambozen en witte chocolade.

Ingrediënten

  • 130 g Anco pattiserie bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 10 g gemalen lijnzaad
  • 60 g gesmolten kokosolie
  • 100 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 ml amandelmelk
  • 60 g verse frambozen
  • 60 g witte chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkante of rechthoekige ovenschaal in en bekleed deze met bakpapier. Laat het bakpapier over de rand van de schaal hangen om het achteraf gemakkelijk uit de vorm te halen.
  2. Meng in een kleine kom het gemalen lijnzaad met 50 ml water. Laat een paar minuten staan zodat het mengsel kan indikken.
  3. Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
  4. Meng in een aparte kom de gesmolten kokosolie, suiker en vanille.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten, voeg dan het lijnzaadmengsel en de melk toe. Roer tot een homogeen beslag.
  6. Voeg de frambozen en gehakte witte chocolade toe. Roer om.
  7. Verdeel het beslag over de schaal. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
  8. Bak gedurende 20 tot 25 minuten, tot de bovenkant van de cake droog en goudbruin is.
  9. Haal het gebak uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de schaal. Haal het gebak vervolgens voorzichtig uit de schaal door aan de randen van het bakpapier te trekken. Laat volledig afkoelen voordat je het in porties snijdt.

Bewaring: 3 tot 4 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast.

Opmerkingen:

  • Gemalen lijnzaad kan worden vervangen door 1 ei.
  • Kokosolie kan worden vervangen door een neutrale plantaardige olie.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Anco.

LEES OOK:

Recept: pancakes met citroen en maanzaad met Anco-bloem

3x lekkere lunchrecepten voor een thuiswerkdag

Foodtrip: 8 hotspots in de Champagnestreek die je niet mag missen

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor