Alsjeblieft, de mooiste outfit inspiratie voor WECANDANCE 2024

Geüpdatet op 17 juni 2024 door ELLE Partner
Alsjeblieft, de mooiste outfit inspiratie voor WECANDANCE 2024

Dit jaar luidt het thema van WECANDANCE ‘Drop in the light, rise in the dark’, een eclectische naam die tot de verbeelding spreekt. Voor wie nog op zoek is naar een stijlvolle festivaloutfit, bieden wij de nodige inspiratie. Doe de test en ontdek welke look bij jou past.

Met de invloed van de nieuwe Creative Director Dennis Vanderbroeck gaat WECANDANCE dit jaar een nieuwe richting uit. Het festival belooft op zowel 3 & 4 als 10 & 11 augustus een unieke beleving met kunstinstallaties en vernieuwde stages te worden, die transformeren van licht naar duisternis. Centraal blijft echter - net als andere jaren - zelfexpressie staan. Het thema vertaalt zich vier verschillende alter ego's: Drop, Light, Rise en Dark. Elk van hen vertegenwoordigt een uniek facet van je persoonlijkheid en biedt je de kans om in verschillende versies van jezelf te stappen en je innerlijke wereld volledig te omarmen. Check ook zeker het WCD moodboard voor meer inspiratie. 

Met het thema ‘Drop in the light, rise in the dark’ wil WECANDANCE bezoekers stimuleren om hun creativiteit te uiten en dicht bij zichzelf te blijven. Ga daarom aan de slag met je eigen kleerkast en koop geen volledig nieuwe outfit. Mis je nog net dat ene statement piece of accessoire, probeer dit dan tweedehands te scoren. Zo geef je niet alleen meer cachet aan je outfit maar ga je ook op een milieubewuste manier de nacht in.

1. Drop

Bij het alter ego ‘Drop’ hoort een volledige jeanslook, of distressed items in aardse kleuren. Deze outfit combineert de warme, gedempte tinten van blauw met olijfgroen. Denk aan een jeansvest met matching broek of minirok,  maar ook afgedragen bruin leren vestjes. Ook denim accessoires zoals een handtas of schoenen vormen de perfecte knipoog naar dit subthema.

2. Light

Het alter ego ‘Light’ staat dan weer synoniem voor lichte texturen en lange gewaden in kleuren als wit en beige. Delicate transparante stoffen, gedrapeerd of in verschillende lagen zorgen samen voor een uiterst esthetische look.

3. Rise

Denk bij ‘Rise’ aan glinsterende of glimmende stoffen en schitterende details. Hier draait alles om het vangen van het licht en het neerzetten van een stralende aanwezigheid. Kies voor dit subthema als je de show wil stelen.

4. Dark

Het laatste alter ego ‘Dark’ combineert zwart leder met rave zonnebrillen en zilveren accessoires. Werk je outfit af met een (oversized) riem als finishing touch en omarm deze edgy stijl.

Doe de test

Ontdek welk van de vier alter ego’s ‘Drop’, ‘Light’, ‘Rise’ en ‘Dark’ het beste bij je stijl en persoonlijkheid past, en geef hier je eigen draai aan.


WECANDANCE vindt plaats op 3-4 en 10-11 augustus in Zeebrugge. Je betaalt €74 voor een dag, €120 voor een weekend, en €195 voor beide weekends.

Koop je tickets hier!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met WECANDANCE.

Lees ook:
De inclusieve ontwerpen van Sinéad O'Dwyer tekenen mode van morgen
Deze huidverzorgingsproducten geven je huid die gewilde zomerse glow
Met deze hack transformeer jij in een echte thuisbarista