De top modehoofdsteden die je moet bezoeken voor een shoppingtrip

Geüpdatet op 7 juni 2024 door Sofie Kegelaers
De top modehoofdsteden die je moet bezoeken voor een shoppingtrip Launchmetrics Spotlight

Niets is zo opwindend als het plannen van een nieuwe trip. En met de zomersolden in aantocht, is het misschien wel eens het perfecte moment om een shoppingtrip in te lassen naar een van ’s werelds top modehoofdsteden. Klaar om je garderobe te vernieuwen?

Van de haute couture in Parijs tot de trendy straten van Tokio, in deze modehoofdsteden vind je de nieuwste trends, de meest iconische modehuizen en verborgen boetieks die je stijl ongetwijfeld naar een (nog) hoger niveau tillen.

1. Hong Kong, China

Hong Kong staat wereldwijd bekend als een waar shoppingparadijs. Van de glanzende wolkenkrabbers en chique winkelcentra in Central, zoals IFC en The Landmark, tot de traditionele winkelervaringen in Causeway Bay met iconische warenhuizen zoals Sogo en Times Squares, je vindt er voor elk wat wils. In Tsim Sha Tsui heb je Harbour City, een van de grootste winkelcentra van Hong Kong, met meer dan 450 winkels van internationale merken en lokale boetieks, evenals een prachtig uitzicht op de Victoria Harbour. K11 Musea, ook gelegen in de bruisende wijk Tsim Sha Tsui, is een unieke bestemming die kunst, cultuur en winkelen combineert, met een indrukwekkende collectie van high-end merken en designerboetieks.

Verken ook de lokale markten voor unieke vondsten, zoals de Ladies' Market in Mong Kok en de Temple Street Night Market, waar je alles kunt vinden, van kleding en accessoires tot souvenirs en streetfood.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K11 MUSEA (@k11musea)

2. Londen, Verenigd Koninkrijk

Londen staat synoniem voor vakmanschap. In de traditionele Savile Row wordt op maat gemaakte kleding tot kunst verheven, terwijl innovatieve ontwerpers in de hippe boetieks van Shoreditch de grenzen van de mode verleggen. Verken de chique straten van Mayfair, waar luxueuze warenhuizen zoals Selfridges en Fortnum & Mason de show stelen, en wandel door Oxford Street, de beroemdste winkelstraat van Londen, waar je letterlijk alles kunt vinden. In Burlington Arcade en Bond Street presenteren juweliers en designerlabels hun prachtige etalages. Covent Garden staat dan weer bekend om zijn mix van onafhankelijke boetieks, hippe winkels en levendige marktkramen, terwijl Carnaby Street je verrast met zijn retro-charme. Vergeet ook de iconische warenhuizen niet: Harrods, met zijn high-end merken, en Liberty, bekend om zijn unieke collectie van mode en interieurdecoratie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JOHN LOBB (@johnlobb)

De volgende editie van de Modeweek in Londen vindt plaats van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni 2024.

3. Milaan, Italië

"Wat je draagt is hoe je jezelf presenteert aan de wereld, vooral de dag van vandaag, nu menselijke contacten zo vluchtig zijn. Mode is onmiddellijke taal." - Miuccia Prada.

En waar anders dan in Milaan, de geboortestad van Miuccia Prada, wordt de onmiddellijke taal van mode beter gesproken?

Dwaal door de straten van Via Montenapoleone, waar merken als Prada, Gucci en Versace je verleiden met hun tijdloze collecties. Bezoek de legendarische Galleria Vittorio Emanuele II, een meesterwerk van architectuur waar luxe en traditie samenkomen. Verken de bohemien sfeer van de Brera-wijk, die ook wel 'het Montmantre van Milaan' wordt genoemd, waar artistieke boetieks en kunstgaleries wachten om ontdekt te worden. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het historische warenhuis La Rinascente, en geniet van een verfrissende cocktail op het dakterras waar je getrakteerd wordt op een panoramisch uitzicht op de majestueuze Duomo di Milano. Oh, en dan is er ook nog de Quadrilatero della Moda, een must-visit voor liefhebbers van high-fashion.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rinascente (@rinascente)

De volgende editie van de Modeweek in Milaan vindt plaats van vrijdag 14 tot en met dinsdag 18 juni 2024. Zal jij aanwezig zijn? Hier alvast enkele trendy en betaalbare eetadressen, aanbevolen door het ELLE-modeteam.

4. New York, Verenigde Staten

"Jaar na jaar komen vrouwen van in de twintig naar New York op zoek naar de twee 'L's': Labels en Liefde," zei Carrie Bradshow, onze favoriete fashionista uit "Sex and the City." En voor elke stijlgoeroe is niets minder waar, want in New York, de stad die nooit slaapt, zijn de straten catwalks en de winkels... oneindig.

Fifth Avenue is de beroemdste winkelstraat van de stad, waar modezaken zoals Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue en Tiffany & Co te vinden zijn. SoHo is dan weer een paradijs voor fashionlovers die op zoek zijn naar een mix van designerlabels en trendy boetieks. Je vindt er naast hippe concept stores bijvoorbeeld ook winkels zoals Chanel, Prada en onze all-time favorite: Alexander Wang. Voor een authentieke New Yorkse ervaring, breng je best een bezoekje aan de eclectische vintage winkels in Brooklyn. Williamsburg en DUMBO staan bekend om hun creatieve aanbod, wees dus voorbereid om er toffe items van opkomende ontwerpers op de kop te tikken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

De volgende editie van de Modeweek in New York vindt plaats van vrijdag 6 september tot en met woensdag 11 september.

5. Parijs, Frankrijk

Ah, Parijs – de stad van de liefde, de stad van eeuwige allure, de stad die altijd een goed idee is. Als modehoofdstad van de wereld ademt Parijs stijl en elegantie. In de chique winkelstraten zoals de Champs-Élysées, de Avenue Montaigne en de Rue Saint-Honoré vind je vlaggenschipboetieks van merken als Chanel, Louis Vuitton en Dior.

Bezoek de Galeries Lafayette voor luxe merken en een adembenemend uitzicht over de stad, of laat je betoveren door het prachtige art-deco interieur van Le Printemps. Voor een verfijnde winkelervaring is Le Bon Marché, het oudste warenhuis ter wereld, een must. En wie een voorkeur heeft voor unieke en opkomende ontwerpers, moet zeker een kijkje nemen in de straten van Le Marais. Deze wijk staat bekend om zijn boetieks, vintage winkels en hippe cafés. Vergeet niet een bezoek te brengen aan een van de vele OPI-nagelsalons in de stad, waar je jezelf na een vermoeiende shoppingdag kunt trakteren op een stijlvolle manicure.

Tijdens de kerstperiode wordt Galeries Lafayette omgetoverd tot een sprookjesachtig winterwonderland met prachtige versieringen.

De volgende editie van de Modeweek in Parijs vindt plaats van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni 2024.

6. Tokio, Japan

Tokio is de perfecte shoppingscène waar traditie en futurisme samenkomen. Verken Harajuku's kleurrijke straatmode en geniet van luxe in Ginza's warenhuizen zoals Mitsukoshi en Wako, en ontdek Ginza Six voor designerboetieks en kunstinstallaties. In Asakusa heerst de sfeer van een ouder Tokio, dus hier vind je nog de echte, authentieke ambachtswinkels en streetfoodkraampjes. Shibuya's levendige energie en het beroemde warenhuis Shibuya 109 zullen je kledingskast ongetwijfeld een futuristische update geven. En dan is er ook nog Omotesando, het "Champs-Élysées van Tokio," waar je terecht kan voor een mix van high-fashion en innovatieve conceptstores.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GINZA SIX (@ginzasix_official)