Dit zijn de 6 beste zonnecrèmes voor een vette en acnegevoelige huid

Geüpdatet op 4 juni 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 6 beste zonnecrèmes voor een vette en acnegevoelige huid Launchmetrics

Iedereen moet zich beschermen tegen de zon, maar met een onzuivere of vette huid kan het moeilijk zijn om een aangename SPF te vinden. Bang dat het smeren van zonnebescherming acne in de hand werkt? Gelukkig zijn er steeds meer vetvrije formules die beschermen zonder zwaar te voelen op je gelaat.

Acne en de zon, dit moet je weten

Wist je dat blootstelling aan de zon je acne juist kan verergeren? Hoewel het verleidelijk is om zonder bescherming de zon in te gaan, kunnen UV-stralen ontstekingen en roodheid in de hand werken. Daarbij stimuleert de zon de talgproductie, wat kan leiden tot een glimmende huid en meer onzuiverheden.

Daarom is het essentieel om een zonnecrème te kiezen die speciaal ontwikkeld is voor een vette of acnegevoelige huid. Deze producten zijn vaak olie-vrij en bevatten ingrediënten zoals salicylzuur en niacinamide, die helpen bij het bestrijden van acne terwijl ze je huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Kies voor een zonnebescherming die snel intrekt, een matte finish geeft en niet plakkerig aanvoelt, zodat je huid de hele dag door fris en beschermd blijft.

Beauty of Joseon Relief Sun

Fans van Koreaanse beauty weten al hoe aangenaam deze zonnecrèmes zijn. Beauty of Joseon is zo'n merk dat zonnebescherming naar een hoger niveau heeft getild dankzij ultralichte, comfortabele formules die je niet voelt zitten. De populaire Relief Sun smeert uit als een gewone dagcrème, zelfs wanneer je meerdere laagjes aanbrengt.

Relief Sun Rice+ Probiotics, Beauty of Joseon Zalando
Relief Sun Rice+ Probiotics, Beauty of Joseon

 

Shop hier

Eucerin Sun Oil Control

Heel wat dermatologen raden de Eucerin Oil Control aan om een acnegevoelige huid te beschermen. De formule trekt bijzonder snel in en laat geen vettig laagje achter. Naast de zonnefilters bevat de gelcrème ontstekingsremmende ingrediënten en matterende pigmenten.

Oil Control Dry Touch SPF 50+, Eucerin
Oil Control Dry Touch SPF 50+, Eucerin

Shop hier

Ultra Violette Fave Fluid Ultralight Skinscreen

Als je het gevoel van zonnecrème op je huid moeilijk verdraagt, is de lichtgewicht zonnebescherming van Ultra Violette het proberen waard. Het Australische merk blinkt uit in het creëren van aangename formules - vooral de Fave Fluid dringt snel in in de huid en mengt mooi met make-up.

Ultra Violette zonnecrème vette huid acne gevoelig
Fave Fluid™ SPF 50+ Ultralight Skinscreen, Ultra Violette

Shop hier

La Roche Posay Anthelios Dry Touch

Ook wie een vette huid heeft kan gebruik maken van La Roche Posay's bestselling Anthelios-zonnecrème, maar dan in een aangepaste formule. De compacte verpakking is een pluspunt voor girls on the go.

zonnecrème vette huid La Roche-Posay
Anthelios Oil Control Fluid SPF 50+, La Roche-Posay

Shop hier

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel

Op zoek naar een lichte geltextuur die toch grondig beschermt? Het Koreaanse Isntree combineert een hoge SPF-factor met acht (!) soorten hyaluronzuur. De toevoeging van ingrediënten zoals Centella Asiatica en Houttuynia Cordata zorgt voor een kalmerend en ontstekingsremmend effect, ideaal voor een huid die gevoelig is voor acne.

isntree zalando zonnecrème vette huid acne
Hyaluronic Acid Watery Sun Gel, Isntree

Shop hier

Vichy Capital Soleil UV-Clear

Voorkom vlekjes en acne met de niet-plakkende zonnebescherming van Vichy. De UV-CLEAR SPF 50+ biedt geavanceerde bescherming tegen UV-A en UV-B, terwijl de waterachtige formule met salicylzuur en niacinamide onzuiverheden vermindert en zorgt voor een mat gelaat dat niet gaat glanzen in de zon.

vichy zonnecrème bescherming anti-imperfecties
Capital Soleil UV-Clear SPF50+, Vichy

Shop hier