Pulitzer Amsterdam: hier tel je geen schaapjes maar bloemen

Geüpdatet op 18 juni 2024 door Jolien Vanhoof
Pulitzer Amsterdam: hier tel je geen schaapjes maar bloemen

Wat is er beter dan ontwaken in een tent tussen de wilde bloemen? Slapen in een luxekamer met meer dan honderd fleurige schilderijen aan de muur! Sinds kort kun je bij Pulitzer Amsterdam overnachten in de nieuwe Flower Collector’s Suite. ELLE checkte in en sliep op rozen.

Geen hotel met een rijkere geschiedenis dan Pulitzer Amsterdam. De kamers en suites waar je vandaag verblijft, zijn 17de en 18de-eeuwse grachtenpanden die ooit het decor vormden van de Nederlandse aristocratie. In 1970 kocht ene Peter Pulitzer twaalf huizen aan de Prinsengracht en Keizersgracht, en maakte er Amsterdams oudste vijfsterrenhotel van. Onder het motto ‘het huis van je buurman staat slechts eenmaal te koop’, breidde hij het hotel later uit naar 25 samengevoegde panden.

Elk huisje zijn kruisje

Het design van elke ruimte, van de kamers tot de restaurants en de vele gangetjes waarin je heerlijk verdwaalt, draagt nog steeds het DNA van de bewoners van de afgelopen 400 jaar. Dat meneer Jansz kopersmid was, merk je aan de vele koperen details bij restaurant Jansz. (De gordijnen zijn er roze, de lievelingskleur van zijn vrouw.) En bestel je een Rose Garden Margarita bij Pulitzer’s Bar, klink dan op Maria Fossijn. Zij woonde hier ooit op de Keizersgracht 236 en plantte er een prachtige rozentuin.

Muurbloempjes

Over bloemen gesproken: Pulitzer Amsterdam heeft er sinds kort een nieuwe Collector’s Suite bij. De Flower Collector’s Suite huist in een pand dat in de 19de eeuw toebehoorde aan een tulpenhandelaar, en daarmee is de toon gezet: het knalroze tapijt hint naar gevallen bloemblaadjes, de minibar met metaalwerk is geïnspireerd op de kassen in de botanische tuinen en de donkergroene muren van de slaapkamer hangen vol bloemschilderijen. Onmogelijk om hier met een ochtendhumeur wakker te worden. Extra fijn vonden wij de verse tulpen in de woonkamer en de privé-entree met sleutel aan de Keizersgracht. Alsof je heel even je eigen stekje bezit in het hart van Amsterdam.

Amsterdam, Pulitzer, hotel, citytrip, luxe, design
© James McDonald

Very Important Kids

Goed nieuws ook voor wie met kroost reist en toch niet wil inboeten op luxe: Pulitzer staat bekend als een van de kindvriendelijkste hotels in Amsterdam. Boek een familiekamer of connecting rooms, en je krijgt er VIK-voorzieningen (Very Important Kid) bovenop: van een Peter Konijn knuffel en een speurtocht door de 25 grachtenpanden tot de Pulitzer Bedtime Stories voor het slapen gaan. En als ze de slaap niet kunnen vatten: vertel hen om bloemen te tellen in plaats van schaapjes. Succes gegarandeerd!

Tulpen op je bord

Wie graag een stukje van die bloemenpracht mee naar huis neemt, kan nog tot het einde van de zomer de Tulipa Collection shoppen bij Pulitzer Amsterdam. De exclusieve samenwerking met Z.d.G. by Zoë de Givenchy bestaat uit een dinerbord, een soep-/pastabord, een bijzetbord, een tulpenvaas en een handgeschilderd servet.

Lees ook: Dit zijn de beste bakkerijen van Amsterdam