Op zoek naar de perfecte loopuitrusting? We deden de test op de 20 km van Brussel

Gepubliceerd op 13 juni 2024 door ELLE Partner
Op zoek naar de perfecte loopuitrusting? We deden de test op de 20 km van Brussel© Kyky Kong Kong

Onze Campaign Coordinator Laura ging onlangs de uitdaging aan om deel te nemen aan de 20 km door Brussel. Ze vond haar perfecte partner in New Balance, die net op tijd hun iconische Grey Days-collectie lanceerden. Met regenachtige weersomstandigheden op de dag van de race, bleek de keuze voor grijs - een symbool van tijdloosheid en functionaliteit voor het merk - een ideale keuze.

Op wolkjes naar de 20 km door Brussel

Het avontuur begon als een gek idee met collega's aan het begin van het jaar. Onze Campaign Coordinator Laura, geen fervente hardloper, trainde wekenlang om deze uitdaging te kunnen aangaan. Samen met de New Balance-community kon ze zich de avond voordien optimaal voorbereiden in het Mix-hotel. Haar race-outfit? Een lichtgewicht running short, een ademende top en de Fresh Foam X 1080 Utility schoenen, speciaal uitgebracht in het grijs voor de New Balance Grey Days. Deze hardloopschoenen heeft een tussenzool die demping biedt en een stevige rubberen buitenzool voor extra steun. De geknipte bondgenoot dus voor een gevarieerd parcours als dat van de 20 km door Brussel.

"Op de dag van de race was de sfeer elektrisch geladen aan het Jubelpark. Overal waren lopers bezig met hun warming-up, en de energie was voelbaar. Ondanks de opkomende spanning en stress, werd ik meegesleept door de motivatie van alle deelnemers. De wedstrijd verliep verrassend soepel, slechts bij de laatste drie kilometers begon ik de inspanning écht te voelen. De aanmoedigingen van supporters langs de route gaven de extra boost die nodig was om de finish te halen. Het was een onvergetelijke ervaring, ik kan niet wachten op volgend jaar!"

Grey Days: tijdloos en iconisch

New Balance viert met trots de kleur grijs, een kenmerkende tint sinds de jaren 80 toen ze begonnen met het produceren van hoogwaardige hardloopschoenen. Grijs werd gekozen vanwege zijn tijdloze uitstraling en praktische voordelen, vooral in een stadsomgeving. Deze kleur is uitgegroeid tot een symbool voor de stijl en kwaliteit van New Balance, geliefd bij urban runners en sneakerfans wereldwijd.

Keuze van de redactie

Voor deze race hebben we enkele favorieten uit de Grey Days-collectie geselecteerd:

  • Fresh Foam X 1080 Utility: Deze schoenen met suède details en een klassieke grijze kleurstelling bieden ultiem comfort en ondersteuning. Het voelt alsof je op wolken loopt, perfect voor zowel beginners als ervaren hardlopers.
  • Sport Essentials Space Dye Quarter Zip: Deze vochtafvoerende pullover is een veelzijdig kledingstuk, ontworpen voor zowel functie als stijl. Met de NB DRY sneldrogende technologie blijft je lichaam droog tijdens je workout, waardoor je je beter kunt concentreren op je prestaties.
  • RC Short: Voor hardlopers die comfort net zo belangrijk vinden als snelheid biedt deze short maximale bewegingsvrijheid en ondersteuning. Ideaal voor lange afstanden en intensieve trainingen.

Met deze items ben je klaar voor elke uitdaging, ongeacht het weer. Tot volgend jaar!

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met New Balance.

LEES OOK :

Tried & Tested: Waarom de iconische Ray-Ban (zonne)brillen onze go-to monturen zijn

Ontdek The Leinster Hotel: een staaltje luxury lifestyle in Dublin

Virginie Viard verlaat Chanel na 30 jaar