Babylights geven je het perfecte zomerhaar met minimale moeite en maximaal effect

Geüpdatet op 10 juni 2024 door Lore Ginneberge
Babylights geven je het perfecte zomerhaar met minimale moeite en maximaal effect Launchmetrics Spotlights

Babylights... de naam alleen al roept de zachtheid en subtiliteit van een zonnestraal op. Wil je deze zomer je haar op een subtiele manier laten stralen? Dan zijn babylights de perfecte kleurtechniek voor jou. Ontdek alles over deze trend en hoe jij je look een zomerse boost kunt geven zonder uren in de zon door te brengen.

Babylights versus balayage: wat is het verschil?

Wil je je haar verlichten zonder meteen voor blond te gaan? En zonder uren in de zon te liggen? Babylights zijn de ideale manier om natuurlijke, blonde lokken te krijgen zonder te kiezen voor een balayage.

Babylights zijn ultrafijne highlights die zorgen voor een subtiele en natuurlijke uitstraling. In tegenstelling tot balayage, waarbij de highlights met de vrije hand worden aangebracht, worden bij babylights de lokken in aluminiumfolie gewikkeld en langer ontkleurd. Dit zorgt voor een zachter, zonovergoten effect.

Waarom kiezen voor babylights?

1. Natuurlijk effect: Babylights creëren een bijna onzichtbare overgang in je haar, alsof je net terugkomt van een zonnig strandweekend.
2. Minder onderhoud: Omdat babylights subtieler zijn, is de uitgroei minder zichtbaar. Hierdoor hoef je minder vaak naar de kapper.
3. Veelzijdigheid: Deze techniek kan worden aangepast aan elke haarkleur en -stijl. Het voegt diepte en dimensie toe aan blond, bruin, rood en zelfs koperkleurig haar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nina Park 박니나 (@ninapark)

Hoe onderhoud je highlights?

Net als bij elke andere kleurtechniek is het belangrijk om je babylights goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik paarse shampoo: Dit helpt om ongewenste gele tinten te neutraliseren die kunnen ontstaan door vervuiling, chloor of sigarettenrook.
  • Hydrateer je haar: Ontkleuring kan je haar uitdrogen, dus gebruik regelmatig een diep hydraterend masker. Gebruik haarproducten met UV-bescherming om je kleur langer mooi te houden in de zomer.
  • Bezoek je kapper regelmatig: Afhankelijk van je haartype en groei, plan je een touch-up sessie elke twee tot zes maanden.

Voor wie zijn babylights geschikt?

Babylights zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar een subtiele verandering en een natuurlijke, zonovergoten look. Of je nu blond, bruin, rood of koperkleurig haar hebt, deze techniek voegt extra dimensie en glans toe. Bovendien zijn babylights perfect voor mensen die hun haar niet te vaak willen verven.

De mooiste voorbeelden van kapsels met babylights

Wil je wat inspiratie opdoen? Kijk dan naar celebrities zoals Emma Stone, Halle Berry en Emilia Clarke. Zij zijn meesters in de subtiele, natuurlijke look die babylights bieden. Scroll door Instagram of Pinterest voor nog meer ideeën en laat je inspireren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel Goodwin (@rachelgoodwinmakeup)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hung Vanngo (@hungvanngo)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door john.d (@hairbyjohnd)